Bursa

"Ufuk 2020, EUREKA ve EUROSTARS Programları Bilgilendirme Toplantısı"

18:00 27 Aralık 2017
"Ufuk 2020, EUREKA ve EUROSTARS Programları Bilgilendirme Toplantısı"

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından "Ufuk 2020, EUREKA ve EUROSTARS Programları Bilgilendirme Toplantısı" düzenlendi.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve Uludağ Üniversitesi (UÜ) Teknoloji Transfer Ofisinin iş birliğinde, BTSO Çok Amaçlı Salonda gerçekleştirilen toplantıya katılan TÜBİTAK Başkan Yardımcısı ve EUREKA Üst Düzey Ülke Temsilcisi Doç. Dr. İlker Murat Ar, burada yaptığı konuşmada, Bursa'da olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Türkiye'de araştırma ve geliştirmenin (Ar-Ge) gelişmesinde pek çok aktörün rolü olduğunu belirten Ar, Ar-Ge ekosistemini hem teorik hem de uygulamalı çalışmalarda sıklıkla gördüklerini vurguladı.

Ar, Ufuk 2020, EUREKA ve EUROSTARS programlarından KOBİ'lerin yararlanabileceğini aktararak, "Bugün, buradaki toplantının bir farklılığı da bu ekosistemi oluşturan fonlayıcı kuruluşun, yerel aktörlerden biri olan kalkınma ajansının, üniversitenin ve sanayinin burada olması. Bu işbirliği bizlere gerçekten sonuç odaklı çıktıların oluşacağı yönünde ümit vermektedir. Umarım bu ümidimiz, sanayicilerin veya KOBİ'lerin ajandalarına ödevler, yeni projeler olarak yansımış olur." diye konuştu.

- "Ar-Ge merkezli firma sayısı son 3 yılda 3 kat arttı"

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran da kalkınmanın temel itici gücünün bilginin üretime dönüşmesi olduğuna değindi.

Küresel düzeyde bilgiyi yenilikçi ürünlerle buluşturan ülkelerin rekabet avantajını elinde bulundurduğunu aktaran Duran, "Dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında yer alma kararlılığıyla çalışan iş dünyası temsilcileri olarak en önemli hedefimiz, bilim ve teknolojinin üretim süreçlerindeki payını artırmaktır." dedi.

Duran, nesneler arasındaki iletişimin "Endüstri 4.0" başlığıyla neredeyse tüm sektörleri etkisi altına aldığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Ar-Ge ve inovasyon konusunda yüksek farkındalığa sahip, yenilikçi ve girişimci bir toplum inşa etmek her zamankinden daha da önemli bir hale geldi. 2008 yılından bu yana takılıp kaldığımız 10 bin dolar seviyesindeki kişi başı milli gelirimizi artırmanın da orta gelir sendromundan kurtulmamızın ilacı da budur. Türkiye ekonomisinin sürükleyici gücü olan Bursa, yeni sanayi devrimine geçişin de liderliğini yürütmektedir. BTSO vizyonu ve projeleri doğrultusunda Bursa'da Ar-Ge ve tasarım merkezli firma sayısı son 3 yılda 3 kat artışla 80'i aştı. Altyapı çalışmalarını hızla sürdürdüğümüz TEKNOSAB yüksek teknolojide, küçük ve orta ölçekli firmalarımız için hazırlıklarına başladığımız KOBİ OSB de üretim ve verimlilik esasıyla işletmelerimize büyük rekabet avantajı sağlayacak."

Açılış konuşmalarının ardından TÜBİTAK uzmanları tarafından yapılan sunumlarda Ufuk 2020, EUREKA ve EUROSTARS Programlarının kapsamları ve başvuru süreçleri anlatıldı.

BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim ile akademisyenler, özel sektör ile kamu kurum temsilcileri ve girişimcilerin katıldığı toplantı, sunumların ardından sona erdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.