Bursa

BUTGEM'den Bosna Hersekli kursiyerlere mesleki eğitim

15:24 14 Ocak 2018
BUTGEM'den Bosna Hersekli kursiyerlere mesleki eğitim

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Eğitim Vakfı bünyesinde yılda yaklaşık 3 bin kursiyeri meslek sahibi yapan BUTGEM, Bosna Hersekli 15 kursiyere 1 ay boyunca CNC operatörlüğü eğitimi verdi.

BTSO'dan yapılan açıklamaya göre, Bursa Tasarım ve Teknoloji Geliştirme Merkezi (BUTGEM), Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ortaklığında gerçekleştirdiği proje kapsamında Bosna Hersekli öğrencilere mesleki eğitim verdi.

BUTGEM'de 6 Kasım'dan 12 Ocak’a devam eden 480 saatlik CNC operatörlüğü eğitimi programı sonunda sertifikalarını alan 15 Bosna Hersekli kursiyer, bir meslek sahibi olmanın mutluluğunu yaşadı.

Bosna Hersekli öğrencilerin sertifika töreninde konuşan BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Fahrettin Gülener, BUTGEM'in dünya markası bir eğitim merkezi olduğunu belirtti.

BUTGEM'de şu ana kadar yurt dışından gelen öğrencilere yönelik 10'dan fazla eğitim programı düzenlediklerini ifade eden Gülener, "Farklı ülkelerden gelen 300'den fazla kursiyer, BUTGEM sayesinde meslek sahibi oldu. UNDP ile ortak projelerimizi sürdürüyoruz. Bosna Hersek'ten gelen ilk grubumuz başarılı bir eğitim dönemi geçirdi." ifadelerini kullandı.

Sertifika alan Bosna Hersekli öğrenciler ve eğitim gören Bursalı kursiyerlere de iş hayatıyla ilgili tavsiyelerde bulunan Gülener, "BUTGEM'in fırsatlarından yararlanın. Hayatın her döneminde çalışmak zorundayız. Asla pes etmeyin. Çalışan bireyler sayesinde Türkiye ve Bursa gelecek hedeflerine ulaşacaktır." açıklamasında bulundu.

Bosna Hersekli öğrenciler adına konuşan Almedin Biristic, BUTGEM'de gördükleri eğitimin kendisi için çok büyük önem taşıdığını belirterek, "Bursa ve BUTGEM bizim evimiz gibi. Eğitmenlerimiz bize çok ilgi gösterdiler. İyi ki Bursa'ya ve BUTGEM'e geldim. BUTGEM'de aldığım eğitimler sayesinde ülkemde iş hayatına atılacağım. Eğitim hayatımıza farklı bir heyecan katan BTSO'ya ve BUTGEM'e teşekkür ederim." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.