Bursa

Jandarmadan ilkokul öğrencilerine sömestir sürprizi

09:31 20 Ocak 2018
Jandarmadan ilkokul öğrencilerine sömestir sürprizi

MİRAÇ KAYA - Bursa'nın Keles ilçesine bağlı kırsal Sorgun Mahallesi'ndeki ilkokulun sınıflarının bakım ve onarımını bir gecede yapan jandarma personeli, karne alan öğrencilere sömestirde çifte mutluluk yaşattı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığı, 2 derslik ve 22 öğrencisi bulunan Sorgun İlkokulunda eskiyen sınıf tahtaları, sıra ve masalar ile duvarları yenileyip, onararak öğrencilere sürpriz yapma kararı aldı.

İlçe Jandarma Komutanlığındaki er, erbaş ve rütbeli personel, öğrencilerin daha güzel bir ortamda eğitim alması için seferber oldu.

Jandarma personeli, 18 Ocak Perşembe gecesi tahtalar ile sıra ve masaları yenileyip duvarları boyadı.

Sınıflara girince gördükleri değişiklikler nedeniyle büyük sevinç yaşayan öğrenciler, mutluluklarını birbirleri ve jandarma personeline sarılarak ifade etti.

Karnelerini İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu, Keles Kaymakamı Serhat Karabektaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Narin'den alan öğrencilere kışlık bot, okul çantası, defter, kalem, su matarası ve silgi gibi çeşitli hediyeler de verildi.

- "Sabah geldiklerinde sürprizle karşılaşsınlar istedik"

İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hacıoğlu, AA muhabirine, jandarma teşkilatı olarak çocuk ve gençleri suç odaklarından korumak amacıyla tedbirler aldıklarını söyledi.

Bu kapsamda öğrencilere sürpriz yapmak istediklerini belirten Hacıoğlu, şunları kaydetti:

"Hafta içinde Jandarma Genel Komutanımızın da 'Zaten bizler öğrencilerimizle beraberiz, onlarla ilgili tedbirler alıyoruz, karne gününü de paylaşalım.' şeklinde bir direktifi olmuştu. Bizler de bununla ilgili çalışma yaparken 'Bir okulumuza gidelim orada öğrencilerimize sürpriz yapalım karne sevincini onlarla paylaşalım.' diye düşündük."

Bu çerçevede Bursa'nın en güneyindeki Keles'e bağlı Sorgun Mahallesi'ndeki okulda karne sevincine ortak olmak ve ellerindeki imkanları değerlendirerek sınıfları onarmak istediklerini dile getiren Hacıoğlu, "Sıraları, tahtaları yenileyelim, hediyeler verelim, sabah geldiklerinde bir sürprizle karşılaşsınlar istedik. Karne günü okula gelerek öğrencilerimizin bu mutluluğuna ortak olduk. Çocuklarımız bizim umudumuz, geleceğimizdir. Onlarla birlikte olmaktan da çok büyük keyif aldık." dedi.

- ''Tahtamız karaydı ama bahtımız değil''

Sorgun İlkokulu öğretmeni Engin Güneş de 6 aydır Keles'te öğretmenlik yaptığını bildirdi.

Güneş, göreve geldiğinde okulun birçok masrafının olduğunu tespit ettiğini, tamiratla ilgili jandarmadan yardım istediklerine dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Okulumuzda tahtalar, sıralar, masalar çok eskiydi. Özellikle yazı tahtaları çok eskiydi. Bir şey yazdığımızda öğrenciler yazıları göremiyordu. Jandarma ekipleri okulumuza akıllı tahtaları getirdi, sıraları değiştirdi. Okulumuz yenilendi, çocuklarımızın yüzü güldü. Onların mutluluğu bizim de yüzümüze yansıdı. Bu durum öğrencilerimize çok güzel bir karne hediyesi oldu. Bize bu şekilde destek olan jandarma teşkilatına teşekkür ederim. Bir çocuk güldüğü zaman tüm dünya gülüyor, tahtamız karaydı ama bahtımız değil. Her şeyimiz yenilendi çok mutluyuz.''

- Öğrenciler çifte heyecan yaşadı

4. sınıf öğrencisi İlayda Aslan da yenilenen sınıflarının çok güzel olduğunu söyledi.

Tahtalar, perdeler ve dolapların yenilendiğini anlatan Aslan, "Askerlerimize yaptıkları bu yenilik için çok teşekkür ederim. Bize verilen hediyeler de çok güzeldi, ayakkabılarımı çok beğendim. Karnemi de aldım çok mutluyum, ikinci dönemde derslerime çok çalışacağım. Yeni sınıflarımızda arkadaşlarımızla beraber derslerimize çok çalışacağız. Başarılı olacağız." dedi.

3. sınıf öğrencisi Arzu Güneş ise sınıflarındaki değişiklikleri çok beğendiğini dile getirdi.

"Ağabeylerimize, askerlerimize, komutanlarımıza çok teşekkür ediyorum." diyen Güneş, "Dolaplarımız, sıralarımız, perdelerimiz tahtamız çok güzel olmuş. Bize verdikleri hediyeleri de çok beğendim, her şey için çok teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.