Bursa

Bursa'da "Yeni Nesil Gazetecilik Eğitim ve İstihdam Programı"

11:05 31 Ocak 2018
Bursa'da "Yeni Nesil Gazetecilik Eğitim ve İstihdam Programı"

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu'nun talimatıyla Bursa'da ikincisi düzenlenen "Yeni Nesil Gazetecilik Eğitim ve İstihdam Programı" için ön kayıtlar başladı.

Basın İlan Kurumu Bursa Şube Müdürlüğü ve İŞKUR Bursa İl Müdürlüğünün iş birliğiyle organize edilen eğitim programıyla medya sektöründe nitelikli eleman istihdamının artırılması amaçlanıyor.

İletişim fakültesi onaylı müfredat kapsamında 13 farklı ders başlığı altında teorik ve pratik eğitimlerin verileceği kurs ile gazeteci adayları sektöre hazır hale getirilecek.

Kursa katılarak sertifika almaya hak kazananlar, İŞKUR'un desteğiyle gazetelerin fikir işçisi kadrosunda doğrudan yer alabilme imkanına sahip olacak.

İletişim fakültesi mezunları öncelikli olmak üzere, sosyal bilimler ağırlıklı fakültelerden mezun olup, basın sektöründe kariyer yapmak isteyenlerin, Basın İlan Kurumu Bursa Şube Müdürlüğü ile iletişime geçerek 28 Şubat Çarşamba gününe kadar ön kayıt yaptırması gerekiyor.

Mart ayında başlaması planlanan programa katılacakların genel sağlık sigorta primleri kurs süresince İŞKUR tarafından ödenecek.

Bu arada, geçen yıl birincisi düzenlenen kursa katılan 40 kişiden 27'sinin çeşitli medya kuruluşlarında istihdam edildiği belirtildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.