Bursa

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu:

21:48 09 Şubat 2018
Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu:

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Uludağ'a yapılan yatırımlara ilişkin, "Özellikle kar üretim tesislerinin yapımıyla ilgili çalışma devam ediyor. Pistlerin uluslararası standartlarda ölçülere kavuşturulması için çalışmayı aynı şekilde sürdürüyoruz." dedi.

Çavuşoğlu, Bursa Kent Konseyi Olağan Yönetim Kurulu Toplantısında, Bursa'nın kalkınması, dünyada ender şehirlerden olması için çalışacaklarını söyledi.

Uludağ'ın dünyada emsalsiz özelliklere sahip olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, "Dört Mevsim Uludağ Çalıştayı'nı gerçekleştirdik. Sayın Cumhurbaşkanımız da Bursa'ya teşriflerinde Uludağ'a ilişkin özel bir vurguda bulundu. Şu anda çalışmalarımızı orada sürdürüyoruz." diye konuştu.

Uludağ'da 37 endemik bitki türü bulunduğuna dikkati çeken Çavuşoğlu, dünyanın hiçbir dağında böyle bir özelliğin olmadığını söyledi.

Milli Parklar Genel Müdürlüğünün Uludağ'da çalışma başlattığını vurgulayan Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

"Sadece kış turizmi için değil, spor, sağlık, kongre, geliştirilmesi, altyapılarının sağlıklı hale getirilmesi ve her şeyden önemlisi fiziki ve ekolojik görünümünün oradaki yapılarla aynı bütünlüğe sahip olması için çalışma yapılıyor. Otel sahipleriyle anlaşarak şimdi yıkılıyor. Ona uygun mimari özelliklere sahip oteller inşa edilecek. Katlı otoparkımızı yerin altına yapacağız. Pistlerimizle ilgili çalışmayı bugün Milli Parklar Genel Müdürümüzle bir vesile konuştum, çalışma başlatıldı. Özellikle kar üretim tesislerinin yapımıyla ilgili çalışma devam ediyor. Pistlerin uluslararası standartlarda ölçülere kavuşturulması için çalışmayı aynı şekilde sürdürüyoruz. Baktığımızda 2020 yılına kadar inşasını tamamlayacağımız tüm sağlık yatırımları, bölgemize ait 5 milyonluk nüfusa cevap verecek ve 2030'a kadar cevaplanmayacak hiçbir ihtiyacı kalmayacak bir sağlık altyapısına kavuşuyoruz."

Çavuşoğlu, ufak dokunuşlarla şehir içi trafikte de nispeten iyileşme gördüğünü sözlerine ekledi.

Toplantıya, AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman, Bursa Kent Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çepni ve üyeleri katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.