Bursa

Gemlik'te yeni ortaokulun temeli atıldı

20:16 12 Şubat 2018
Gemlik'te yeni ortaokulun temeli atıldı

Gemlik ilçesinde, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulunun temeli törenle atıldı.

İlçeye bağlı Hamidiye Mahallesi Krom Sokak'taki eski Marmarabirlik depolarının olduğu bölgeye yapılacak Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu için temel atma töreni düzenlendi.

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, törende yaptığı konuşmada, 2018 yılı boyunca her hafta bir temel atma veya açılış sözü verdiklerini söyledi.

İlçede bugüne kadar iş adamlarının desteğiyle dört okul yaptıklarını, şimdi üç okul daha yapılacağını belirten Yılmaz, yapılacak okularla Gemlik'te tüm okulların tam gün eğitime geçmiş olacağını kaydetti.

AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın da kurum binalarının dönüşümünde önemli aşama kaydettiklerini belirterek, "Vatandaşlarımıza bu imkanı sunmamız gerekiyordu. Yerinde dönüşümü yapabilecek olan vatandaşımız yine yapacak, gücü yetmeyen vatandaşa da bizler destek vereceğiz." ifadelerini kullandı.

Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş ise eğitimin önemine değinerek, "Bina anlamında Gemlik'te önemli aşama kaydediliyor. Bundan sonra yapacağımız da eğitimin kalitesini yükseltmek olacaktır. Bu görev de öğretmenlerimize düşüyor." dedi.

Törende konuşmaların ardından protokol tarafından okulun temeline ilk harç atıldı.

Törene, AK Parti İlçe Başkanı Yaşar İslam, MHP Gemlik İlçe Başkanı Mehmet Emin Özcanbaz, Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kemal Akıt, Bursa Gemlik Muhtarlar Derneği Başkanı Enver Çelik ile kurum ve daire müdürleri de katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.