Bursa

Erkekler ördü, Afrin'deki Mehmetçiğe gönderdi

15:13 23 Şubat 2018
Erkekler ördü, Afrin'deki Mehmetçiğe gönderdi

Bursa'nın Karacabey ilçesinde erkeklerin çorap örmesiyle tanınan Yeni Karaağaç Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar, ördükleri çorapları Zeytin Dalı Harekatı'nda görev yapan askerlere gönderdi.

Erkeklerin çorap örmesiyle tanınan eski adı Çorapçı Karaağaç olan Yeni Karaağaç Mahallesi'ndeki kadın ve erkekler Zeytin Dalı Harekatı'nda vatanını savunan Mehmetçik için 1000 adet çorap ördü.

Yeni Karaağaç Mahallesinde; Belediye Başkanı Ali Özkan, Kaymakam Dr Yusuf Gökhan Yolcu, protokol ve vatandaşların katılımıyla tören düzenlendi.
Kendi ördükleri çorapları Afrin'e ulaştırılmak üzere hazırladıklarını ifade eden vatandaşlar; "Köyümüzün erkekleri ve kadınları tarafından örülen çorapları Mehmetçiğimize gönderiyoruz. Mehmetçiğimiz ördüğümüz çorapları giysinler, üşümesinler. Bunlardan Mehmetçiğimize bizden hediye olsun. Bizleri unutmasınlar. Cenabı Allah onlara sağlıklı ömürler versin. Örmeye devam edeceğiz. İstesinler daha da göndeririz. Ev ev gezerek bu çorapları topladık. Herkes canı gönülden verdi. Helal hoş olsun. Allah Mehmetçiğimizi büyük beladan, kazadan ve kurşundan korusun. Onlar olmasa bizler rahat yatamayız." dediler.

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan ise; "Yeni Karaağaç mahallemizde yaşayan vatandaşlarımızın Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu Mehmetçiklerimize çorap gönderme töreni için buradayız. Geçmişte milletimiz nasıl birleşerek mücadele etmişse, bugünde sınırlarımızın ötesinde Afrin'de mücadele eden Mehmetçiğimize aynı ruh ve şuurla yurdumuzun çeşitli illerinden her köşesinden destekler yağmaktadır. Yeni Karaağaç'ta yaşayan hemşehrilerimiz de "Mehmetçiğimiz üşümesin, olumsuz hava şartlarından etkilenmesin, desteklerimizi ve dualarımızı yanlarında hissetsinler" diye bu çorapları kendi el emekleri göz nurları olarak ördüler. Şu anda da bu çorapları gönderiyorlar. Bu güzel davranışlarından dolayı vatandaşlarımızı kutluyorum. Ordumuzun muzaffer olarak memleketimize dönmesini temenni ediyoruz." diye konuştu.
Karacabey İlçe Müftüsü Durmuş Ayvaz, tarafından yapılan dua ile örülen 1000 adet örme çorap Mehmetçiğimize ulaştırılmak üzere yola çıktı.
Törende Şehit Bilal Kanat Ortaokulu öğrencileri şiirler okuyarak, hazırladıkları skeçle duygulu anlar yaşattı.
 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.