Bursa

"Kadınlar için Vicdan Konvoyu"

17:20 05 Mart 2018
"Kadınlar için Vicdan Konvoyu"

Suriye hapishanelerindeki kadınların seslerini duyurmak ve serbest bırakılmaları için dünyaya bir çağrı olarak düzenlenecek olan "Kadınlar için Vicdan Konvoyu"na Bursa'dan katılacak grup yarın hareket edecek.

Memur-Sen Bursa İl Kadın Komisyonları Başkanı Neriman Tok Çokgezer , düzenlenen basın toplantısında, Suriye savaşının başladığı günden bu yana çocuklara ve kadınlara yönelik savaş suçlarının arttığını ifade ederek, "Suriye hapishanelerinde 417'si kız çocuğu olmak üzere, 6 bin 736 kardeşimizin seslerini duyurmak ve serbest bırakılmaları için dünya vicdanına bir çağrı olarak düzenlenen Kadınlar İçin Vicdan Konvoyu, 55 farklı ülkeden sivil toplum kuruluşu üyesi kadın temsilcilerinin birlikte yapacakları kitlesel basın açıklamasıyla yola çıkacak. Konvoy sırasıyla İzmit, Sakarya, Ankara, Adana şehirlerinden geçerek Hatay sınır kamplarına ulaşacak." dedi.

Vicdan konvoyu ile amaçlarının Suriye'de ve savaş yaşanan diğer ülkelerde işkence, tecavüz, infaz, hapis ve mültecilikle büyüyen duruma dikkati çekmek olduğunu belirten Çokgezer, yaşanan dramı dünyaya duyurmak istediklerini söyledi.

6 bin 500 oyalı yemeni ile dünyaya özgürlük çağrısında bulunacaklarını vurgulayan Çokgezer, "Bizler Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanından kadınlar olarak, Suriye'de işkence edilen kadınların sesini tüm dünyaya duyurmak ve serbest bırakılmalarını talep etmek için, kadınlar için vicdan konvoyuyla yola çıkıyoruz. Bursa Memur-Sen olarak bizler yarın İstanbul Yenikapı konvoyuna katılacağız." diye konuştu.




YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.