Bursa

İşçilikten patronluğa

12:09 08 Mart 2018
İşçilikten patronluğa

İnegöl’de tekstil firmalarında 10 yıl çalıştıktan sonra kendi işinin patronu olan kadın girişimci 10 mobilya firmasına iş yapıyor.

Kendi işinin sahibi olmanın çok güzel bir duygu olduğunu belirten evli ve iki çocuk annesi Seval Celebi, “Buna bütün kadınların sahip olmasını isterim. Kendi ayaklarının üzerinde durmasını isterim. Bu eğitimle alakalı bir durum değil. İlkokul mezunu da olabilir, üniversite mezunu da olabilir. Mühim olan insanın kendine inancı olması. Ben yapabilirim, ben başarabilirim demesi gerekiyor. Kadın girişimci olarak, kendilerinin bir şeyler başarabilmesi önemli. Bir yerde çalışmak yerine kendileri bir şeyler üretsinler. Bunu da her türlü yapabilirler ve destek alabilirler” dedi. 

Yaklaşık 10 yıl İnegöl’de tekstil fabrikalarında çalıştığını ve çok yorulduğunu ifade eden Celebi, “Kendi işimi yapmak istedim. Sürekli insanlardan emir almaktan yoruldum. Şu anda iki senedir de kendi işimin patronuyum. Mutluyum ve çok memnunum. Herkese de tavsiye ederim. Eşim her zaman yardımcı oluyor ve beni destekliyor. Ben işyeri açmak istediğimi söylediğimde arkamda duracağını söyledi. Dükkanı devraldım. Ödemede eşim kolaylık sağladı. Şu an kış sezonunda aylık 4-5 bin liralık bir gelir elde ediyorum. Yaz sezonda ise 10-15 bin lira arasında gelirim oluyor. Kışa göre yazın sezon açıldığı için daha yoğun oluyor. Sezonda en azından 4 kadına iş imkanı sağlıyorum. Mobilya sektörünün durumuna göre işçi istihdam ediyorum” diye konuştu. 

8 Mart Dünya Kadınlar Gününde de çalıştığını belirten Celebi, “Normal bir günden bir farkı yok. Çevremizde de bu günle ilgili özel bir durum görmediğimiz için benim için bir önem arz etmiyor” şeklinde konuştu. 
 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.