Bursa

Jandarmadan "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" etkinliği

17:01 08 Mart 2018
Jandarmadan "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" etkinliği

Bursa'da, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla İl Jandarma Komutanlığı tarafından etkinlik düzenlendi.

Vali İzzettin Küçük, İl Jandarma Komutanlığındaki spor salonunda gerçekleştirilen etkinlikte yaptığı konuşmada, tüm kadınların gününü kutladı.

Kadının olmadığı dünyanın Mars'tan beter, çekilmez bir yer olacağını düşündüğünü dile getiren Küçük, "Bu dünyaya güzellik katan kadındır. Onlar olmazsa olmaz." dedi.

Küçük, son dönemde kadına yönelik şiddet haberlerinin basında yer aldığını ve toplum olarak bu olaylar karşısında üzüldüklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bu konu hakkında düzenleme yapıldı ama bir yere kadar. Bu konuda toplumun da mücadele etmesi lazım. Bu olayları gerçekleştirenler maço erkek kılığında sokağa çıkmamalı. Utanmalı. Bu konuda 'kadın erkek' demeden toplumumuza büyük görevler düşüyor. Bu sorunu çözdüğümüzde her şey daha güzel olacak. İl Jandarma Komutanlığımız bugün ile ilgili güzel bir program hazırlamış. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu da kadının, toplumu oluşturan en önemli halka olduğunu vurgulayarak, tüm kadınların Kadınlar Günü'nü kutladı.

- Kadın astsubaylardan gösteri

Konuşmaların ardından kadın jandarma astsubaylar tarafından saldırı-savunma hareketleri ve dağcılık gösterisi sunuldu. Gösteriler, izleyicilerden büyük ilgi gördü.

Günün anlam ve önemine yönelik okunan şiir ve yapılan konuşmaların ardından Nilüfer Kadın Korosu ve mehter takımı konser verdi.

Etkinliğe, Vali Küçük ve Tuğgeneral Hacıoğlu'nun yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şükrü Köse, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.