Bursa

Uludağ'da güneşli havada kayak keyfi

14:25 10 Mart 2018
Uludağ'da güneşli havada kayak keyfi

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ'da, tatilciler ve hafta sonunu fırsat bilen günübirlikçiler, kayak pistlerinde yoğunluğa neden oldu.

Bursa Meteoroloji Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, "oteller bölgesi"nde kar kalınlığı 148 santimetre ölçüldü.

Hava sıcaklığının en düşük sıfırın altında 1, en yüksek 7 derece olduğu Uludağ'da tatilciler güneşli günün tadını çıkardı.

Pistler, hafta sonunu fırsat bilenlerin etkisiyle adeta doldu taştı. Kayak merkezine gelen vatandaşlar, kayak, snowboard ve çeşitli aktiviteler yaparak gönüllerince eğlendi. Ailelerin çocuklarıyla birlikte kızaklarla kayması renkli görüntüler oluşturdu.

- "Herkes burada, bugün kalabalık"

Tatil için İstanbul'dan gelen Nazlı Deniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Uludağ'a daha önce de gelmiştim, güzel bir yer. Şu an çok güzel bir hava var. Herkes kendisini mutlu eden şeyi yapıyor. Kitap okumak da beni mutlu ediyor. Ben de vaktimi kitap okuyarak geçiriyorum. Eşim ve çocuklarım kaymayı tercih etti." dedi.

Günübirlik Eskişehir'den gelen Sertaç Balcı yılda belli aralıklarla Uludağ'ı ziyaret ettiklerini ifade etti.

Uludağ'da güzel vakit geçirdiğini ifade eden Balcı, "Birkaç haftada bir Uludağ'a geliyoruz. Gayet güzel vakit geçiyor. Hafta sonunu değerlendirmek için arkadaşlarla geldik. Herkes burada, bugün kalabalık. Birkaç kayak merkezine daha gitmiştim. Uludağ güzel yerlerden birisi. Daha önceden gelmeyenlere de tavsiye ederim. Hem hafta sonunu değerlendirmek hem sosyalleşmek için güzel bir yer. Kayak yapmasalar bile burada güzel havayı teneffüs edebilirler." diye konuştu.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.