Bursa

UEDAŞ'tan Karacabey'e 7 milyon liralık yatırım

17:52 19 Mart 2018
UEDAŞ'tan Karacabey'e 7 milyon liralık yatırım

Karacabey ilçesinde, bu yıl yapılması öngörülen elektrik yatırımları değerlendirildi.

Karacabey Belediyesi'nde gerçekleştirilen toplantıya, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, UEDAŞ Mustafakemalpaşa İşletme Müdürü Emre Şenhasırcı, UEDAŞ Karacabey İşletme Sorumlusu Ömer Faruk Kaya, BUSKİ Karacabey Şube Müdürü Hakan Kaya, daire amirleri ve UEDAŞ yüklenici firma yetkilileri katıldı.

Toplantıda konuşan Şenhasırcı, bu yıl, geçen yıla göre Karacabey'e yaklaşık 3 kat daha fazla yatırım yapmayı planladıklarını söyledi.

Bakım ve onarım çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Şenhasırcı, "Şehir merkezinin yanında köy şebekelerinin yenilemesini bu yıl planlıyoruz. Köy şebekelerindeki alternatif besleme açısından çok kritik role sahip kök tesisleriyle beraber yaklaşık 7 milyon civarında bir yatırımı Karacabey'e 2018 yılında uygulayacağız. Tabi bu yatırımla öncelikli amacımız can ve mal güvenliğinin sağlanması. İkinci amacımız ise tedarikçi firmayı sağlamak. Arıza sayılarının azaltılması ve meydana gelebilecek kesintilerde kesinti sürelerinin en aza indirilmesi için yatırımları 2018 yılında uygulayacağız." diye konuştu.

Belediye Başkanı Özkan ise, UEDAŞ tarafından Karacabey'e 2018 yılında yapılacak yatırımların değerlendirildiğini söyledi.

Geçen yıl elektrik hatlarının yer altına alınması konusunda iyi çalışmaların yapıldığını hatırlatan Özkan, şöyle konuştu:

"2018 yılında da yatırım programında bunun için ciddi bir kaynak ayrılmış. Halkımızı çok rahatsız etmeden bu çalışmaları hep birlikte gerçekleştireceğiz. Bununla birlikte trafo yenilemeleri yapılıyor. Teknoloji noktasında son gelişmeler kullanılıyor. Merkezde ve kırsalda elektrik arızalarının en aza indirilmesi için tüm imkanlar kullanıyor. Yapılan çalışmalardan halkımız ziyadesiyle memnun. Çünkü yıllardan beri bekledikleri ve arzu ettikleri çalışmalar gerçekleşiyor."

Toplantıya, Karacabey Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Şen ile AK Parti Karacabey İlçe Başkanı Ertem İşcan da katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.