Bursa

Bursa'da kültür sanat

14:59 19 Nisan 2018
Bursa'da kültür sanat

Oyun, Ahmet Vefik Paşa (AVP) Sahnesi'nde bugün ve yarın 20.00, 21 Nisan Cumartesi günü de 15.00 ve 20.00 saatlerinde izleyicilerin beğenisine sunulacak.

Bursa Devlet Tiyatrosu (BDT), "Köprüdeki Adam" ve "Ahmet Yesevi" oyunlarını sanatseverler ile buluşturacak.

Guy Foissy'nin yazdığı, Olcay Poyraz'ın Türkçeye çevirdiği oyunun yönetmenliğini Ezgi Yentürk, ışık tasarımını Ali Karaman, dekor ve kostüm tasarımını da Gözde Yavuz yapıyor.

Kemal Okur, Serap Uluyol Karanfilci ve Sahil Cem Şener'in rol aldığı oyunda, bir gazeteciyle bir adam arasında yaşananlarla insana ait olan "öz" ile onu kuşatarak görünmez hale getiren tüm yanılgılar arasında geçenler anlatılıyor.

- Ahmet Yesevi

Savaş Aykılıç'ın yazdığı, Ömer Naci Topçu'nun yönettiği "Ahmet Yesevi" oyununun dekoru Hakan Dündar, kostümleri Funda Çebi, ışık tasarımı Yakup Çartık'a ait.

Aralarında Levent Uzunbilek, Yasemin Şener ve Acan Ağır Aksoy'un da bulunduğu 19 oyuncunun rol aldığı oyunda, Türklerin Ahmed Yesevi önderliğinde kitleler halinde İslam'ı kabul etmesinden rahatsızlık duyan Han'ın tüm çabasına karşın başta Ahmed Yesevi olmak üzere Türkleri İslamiyet'ten vazgeçirememesi anlatılıyor.

Oyun, AVP Sahnesi'nde 24 ve 25 Nisan'da saat 20.00'de seyirciyle buluşacak.

- Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu

Bursa Şehir Tiyatrosu da "Gulyabani" oyununu sahneleyecek.

Hüseyin Rahmi Gürpınar'ın yazdığı, Lale Oraloğlu'nun uyarladığı, Volkan Özgömeç'in yönettiği "Gulyabani"nin dekor tasarımını Tayfun Çebi yapıyor. Altuğ Görgü, Didem Hun Liman ve Uğur Serener'in de aralarında bulunduğu 8 kişinin rol aldığı oyunda, geçim zorluğu çeken ve aile dostlarının yardımıyla adı "peri yuvası"na çıkan köşkte hizmetçilik yapmaya götürülen kadının başından geçenler konu ediliyor.

Oyun, Tayyare Kültür Merkezi'nde bugün ve yarın saat 20.00'de, 21 Nisan Cumartesi günü de saat 14.00'te sahneye konulacak.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.