Bursa

Bursa'da kültür sanat

09:38 26 Nisan 2018
Bursa'da kültür sanat

Savaş Aykılıç'ın yazdığı, Ömer Naci Topçu'nun yönettiği "Ahmet Yesevi" oyununun dekorunu Hakan Dündar, kostümlerini Funda Çebi, ışık tasarımını Yakup Çartık yaptı.

Bursa Devlet Tiyatrosu (BDT), "Ahmet Yesevi" ve "Antrikot" oyunlarını sanatseverler ile buluşturacak.

Aralarında Levent Uzunbilek, Yasemin Şener ve Acan Ağır Aksoy'un da bulunduğu 19 oyuncunun rol aldığı oyunda, Türklerin Ahmed Yesevi önderliğinde kitleler halinde İslam'ı kabul etmesinden rahatsızlık duyan Han'ın tüm çabasına karşın başta Ahmed Yesevi olmak üzere Türkleri İslamiyet'ten vazgeçirememesi anlatılıyor.

Oyun, Ahmet Vefik Paşa (AVP) Sahnesi'nde bugün saat 20.00'de seyirciyle buluşacak.

- Antrikot

Bülent Usta'nın yazdığı "Antrikot" adlı oyunu Nesimi Kaygusuz yönetiyor. Oyunun dekor ve kostüm tasarımını Özlem Karabay, ışık tasarımını Yüksel Aymaz, koreografisini Nazlı Uğurtaş ve müziklerini Efe Ünal üstlendi.

Demet Oran, Sinan Demir, Cem Arabacıoğlu, Işıl Öztürk Sehlikoğlu, Emre Nurettin Örük, Çağrı Dulun ve Sedat Parlakgün'ün rol aldığı oyunda, aldığı akademik eğitimin ardından güç ve kariyer hedefine giden yolda, tüm değer yargılarını hiçe sayarak ilerleyen Baran'ın çevresi tarafından beğenilen ve değer verilen biri olmayı başarması anlatılıyor. Kapitalist sistemin, insanları içine soktuğu durumu ele alan eser, etik, ahlak, sevgi, dostluk, başarı ve mutluluk gibi kavramları yeniden sorgulatıyor.

Oyun, AVP Sahnesi'nde yarın saat 20.00'de, 28 Nisan Cumartesi günü de saat 15.00 ve 20.00'de sahneye konulacak.

- Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu

Bursa Şehir Tiyatrosu, Nikolay Gogol'un yazdığı, Koray Karasulu'nun Türkçeye çevirdiği ve Ertan Akman'ın yönettiği "Evlenme" oyununu sahneleyecek.

Oyunun dekor tasarımını Murat Şimşek, kostüm tasarımını Akın Tezer Tunalı, ışık tasarımını da Zeynel Işık yapıyor. Oyuncu kadrosu 10 kişiden oluşan eserde, çöken soylular sınıfıyla yükselen burjuva sınıfının çatışması eğlenceli bir evlenme hikayesiyle ele alınıyor.

Oyun, Tayyare Kültür Merkezi'nde bugün ve yarın saat 20.00'de, 28 Nisan Cumartesi günü de 14.00'te sahneye konulacak.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.