Bursa

Teşvik Uygulamaları Bilgilendirme Toplantısı

13:20 22 Mayıs 2018
Teşvik Uygulamaları Bilgilendirme Toplantısı

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu tarafından düzenlenen Teşvik Uygulamaları Bilgilendirme Toplantısı Bursa'da yapıldı.

Bir otelde düzenlenen toplantıda konuşan SGK Genel Müdür Yardımcısı Özge Songül, destekten yararlanma süresinin genel anlamda 12 ay olduğunu söyledi.

Songül, bu desteğin hem iş yerlerini hem de sigortalıları farklılaştırdığını belirterek, ''Normal sigortalılar ve kadınlar ile gençler ve engelliler olmak üzere ikiye ayırdı. Normal sigortalılar, bir yıl süreyle bu teşvikten yararlanabilecek. Kadınlar, gençler ve engelliler 18 ay süreyle bu teşvikten yararlanmış olacak.'' diye konuştu.

Eksik gün denilen EKOM belgelerinin hiçbir sayıya bakılmaksızın artık SGK'ya kağıt ortamında gönderilmeyeceğini bildiren Songül, bu belgelerin mutlaka düzenleneceğini, istenmesi halinde ibrazının zorunlu olduğunu dile getirdi.

İşverenlere teşviklerden geriye doğru yararlanma ya da yararlandıkları teşvikleri geriye doğru değiştirebilme imkanı getirildiğini aktaran Songül, şöyle konuştu:

"Yeni düzenlemeyle vakıf üniversiteleri ve okul aile birlikleri de bütün teşviklerden yararlanabilecek. Asgari ücret desteği bu yılda da uygulanmaya devam edilecek. Ancak geçen yıldan farklı olarak bu yıl, ocak ve eylül aylarını kapsayacak, tam yıl olmayacak. Linyit ve taş kömürü gibi yer altı işlerinde ücret iki asgari ücretin altında olmayacak. Bunların da asgari ücret desteğinden yararlanırken günlük kazançları 240 lira olarak değerlendirilecek. Şirket kuruluşunun ticaret sicili memurluklarına bildirilmesiyle ilgili ticaret sicili kuruluş aşamasındaki işlemler iş yeri bildirgesi yerine geçecek. Yani ilk defa bir iş yeri açan bir kişi iş yeri bildirgesi vermesine gerek kalmayacak. İş verenler iş yeri bildirgesinden dolayı cezayla karşılaşmayacak."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.