Bursa

Engelli öğrenciler için şarkı yapıp, klip çektiler

10:17 25 Mayıs 2018
Engelli öğrenciler için şarkı yapıp, klip çektiler

Bursa'da faaliyet gösteren özel mesleki eğitim merkezinde görevli müzik öğretmeninin engelli bireylere yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla yazıp bestelediği şarkı, öğretmenler tarafından seslendirildi.

"Engelsiz Hayat" adlı şarkının söz yazarı ve bestecisi müzik öğretmeni Hüseyin Bilir'in yanı sıra öğretmenler Murat İnanlı, Ali Sezer Diler, Pınar Ordu, Nalan Ülkü Özler, Merve Ayaz ve Sema Güngör'ün kamera karşısında okuduğu şarkıya, bir de klip çekildi.

Okulda eğitim gören engelli öğrencilerin de rol aldığı klipte, müzik öğretmeni Hüseyin Bilir gitar ve diğer müzik öğretmeni Nalan Ülkü Özler keman, beden eğitimi öğretmeni Murat İnanlı da bağlama çalarak, şarkı söyledi.

Aziz Torun Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Müdürü Mustafa Okumuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, rehber öğretmen Nurşen Çelik'ten okul için tanıtım müziği hazırlanması yönünde teklif geldiğini söyledi.

Okumuş, okul tanıtım müziğinden ziyade engellilere yönelik şarkı hazırlamanın daha dikkat çekici olacağını düşündüğünü dile getirerek, "Kendimiz söz yazalım ve bunu besteleyelim, orijinal bir çalışma olsun diye düşündüm. Bu fikrimi okulun müzik öğretmenleri Hüseyin Bilir ve Nalan Ülkü Özler ile paylaştım. Hüseyin Bey, şarkının sözlerini yazdı ve bir demo yaptı. Şarkıyı seslendirdi. Söz ve müzik çok hoşumuza gitti. Daha sonra okulumuzdaki sesi güzel olan öğretmen arkadaşlar bu şarkıyı seslendirdi. Şarkıyı bir klip haline dönüştürmeye çalıştık." diye konuştu.

Engellilerle ilgili toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla öğretmenler tarafından hazırlanan buna benzer bir şarkıya daha önce rastlamadıklarını anlatan Okumuş, "Böyle bir çalışmayı öğretmen ve öğrencilerle gerçekleştirmiş olduk. Okulumuz adına güzel bir çalışma oldu. Bu kadarını biz de beklemiyorduk. Ortaya çok güzel bir eser çıktı. İnşallah toplumda da gerekli etkiyi yaratır." ifadelerini kullandı.

- "Şarkıyla amacımız engelliler konusunda bir farkındalık yaratmak"

Müzik öğretmeni Hüseyin Bilir de yaklaşık 13 yıldır öğretmenlik yaptığını, 4 yıldır da özel eğitim öğrencileriyle çalıştığını belirtti.

Bilir, bu projenin kendisine söylendiğinde çok heyecanlandığını ifade ederek, "4 yıldır bu çocuklarla çalıştığım için bu şarkıyı keyifle yaptım. Proje bana söylendikten sonra neler yapabilirim diye düşündüm. 'Piyasada neler var?' diye araştırma yaptım. Ancak bizim yaptığımız şarkıya benzer eser göremedim. Bu şarkıyı yürekten yazdığımı söyleyebilirim. Söz yazma çalışması birkaç günde tamamlandı. Daha sonra bu sözlere bir müzik besteledim ve bu eser ortaya çıktı." dedi.

- "7 öğretmen şarkıyı seslendirdik ve klip çektik"

Şarkının ilk kayıtlarını evindeki stüdyosunda kızıyla birlikte yaptığını anlatan Bilir, şunları kaydetti:

"O kayıtları da saklıyorum. Şarkının melodisi hemen insanın diline dolanıveriyor. Bir anda mırıldanmaya başlıyorsunuz. Daha sonra arkadaşlarla paylaştım. Herkes çok beğendi. Umarım dinleyenler de beğenir. Bu şarkıyla amacımız engelliler konusunda bir farkındalık yaratmak. Daha önce bestelerim vardı ama engellilere yönelik ilk çalışmam oldu. Bu çalışma benim için de çok farklı ve bende apayrı bir yeri var. Şarkının sözü olan 'Engelsiz hayat için sen de varsın değil mi?' aynı zamanda bizim bir sloganımız oldu. Daha sonra bu şarkıyla 'Okulda neler yapabiliriz?' diye öğretmen arkadaşlarımla beyin fırtınası yaptık. 7 öğretmen şarkıyı seslendirdik ve bu şarkıya bir klip çektik. Güzel bir çalışma oldu."

Engelsiz Hayat şarkısının sözleri de şöyle:

"Gözlerine bir bakın görürsünüz ışığı/Hele bir el uzatın anlarsınız yaşamı

Engelsiz hayat için sen de varsın değil mi?/Şimdi birlik zamanı kaldır bütün engeli

Bahar gelince açar bütün güzel çiçekler/Sen de bahar gibi açtır tüm çiçekleri

Engelsiz hayat için sen de varsın değil mi?/Şimdi birlik zamanı kaldır bütün engeli

Sen bir tohum ekersin yeşerir tüm umutlar/Bir güler yüzünle gider kara bulutlar

Engelsiz hayat için sen de varsın değil mi?/Şimdi birlik zamanı kaldır bütün engeli"




YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.