Bursa

Öğrenciler stajlarını Avrupa'da yaptı

13:41 05 Haziran 2018
Öğrenciler stajlarını Avrupa'da yaptı

Şehit Ömer Halisdemir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yiyecek içecek alanı öğrencileri, stajlarını Hollanda, İtalya ve Portekiz'de yaparak o ülkelerin mutfak kültürünü öğrendi.

Okulun yiyecek içecek alanı öğrencileri, öğretmenleriyle birlikte projenin ilk aşamasında Hollanda'nın Houten şehrinde usta öğreticileri tarafından verilen "Patates Yemekleri" stajını başarıyla tamamladı. Öğrenciler, bu staj sayesinde patates ile çeşitli ana yemek ve yan ürün hazırlama ve servise hazır hale getirme konusunda becerilerini arttırdı.

Projenin ikinci aşamasında İtalya'nın Rimini şehrine giden öğrenciler, burada usta öğreticileri tarafından makarna ve pizza stajını başarıyla tamamladı. Öğrenciler, makarna çeşitlerine göre pişirme usullerini, pizzanın hamurunu hazırlamayı ve çeşitli malzemelerle pişirme yöntemlerini öğrendi.

Projenin son aşamasında ise Portekiz'in Barcelos şehrine giden öğrenciler, usta öğreticiler tarafından verilen "Tatlı Hamur İşleri" stajını başarıyla tamamladı.

Okul Müdürü İlyas Küçük, burada yaptığı açıklamada, iki hafta süren stajlara katılan öğrencilerin Avrupa'nın değerlerini deneyimleyerek mesleklerinde bir adım öne geçmelerini sağlayacak bilgilerle ülkeye döndüklerini söyledi.

Öğrencilerin, yabancı dil becerilerini pratiğe dökerek farklı bir kültürü yakından tanıdıklarını aktaran Küçük, şunları kaydetti:

"Öğrenciler, o kültüre ait insanlarla sosyalleşerek, etkileşime girerek ve farklılıklara karşı hoşgörü geliştirmişlerdir. Yiyecek içecek alanı öğrencileri, sadece farklı bir mutfağı tanımakla kalmayarak aynı zamanda mesleki vizyon da kazanmışlardır. Yaygınlaştırma kapsamında da görev almış olan katılımcılarımız öğrendikleri tarifleri hazırladıkları videolar çekerek, internet üzerinden paylaşmaya başlamışlardır. Böylece katılımcılarımız hem internetin avantajını kullanarak kendilerini ve okulumuzu tanıtmış hem de bilgilerini paylaşma davranışı geliştirmişlerdir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.