Bursa

Yatağı değiştirildi komaya girip öldü

09:31 28 Haziran 2018 11 Yorum Var
Yatağı değiştirildi komaya girip öldü

Bursa’da böbrek nakli bekleyen Zeynur Garip’in odası doktordan habersiz değiştirildi. Odadaki eski hastaya verilen ilaçlar Garip’e verildi. Komaya giren kadın hayatını kaybetti

Bursa'da bulunan Muradiye Devlet Hastanesi'nde hemşire ve doktor arasında yaşanan irtibatsızlık can aldı. Karacabey ilçesinde yaşayan ve böbrek nakli bekleyen 58 yaşındaki Zeynur Garip rahatsızlanınca Bursa'daki Muradiye Devlet Hastanesi'ne getirildi. Burada Nefroloji bölümünde yapılan muayenesi sonrasında Doç. Dr. Mehmet U. hastanın yatarak tedavi edilmesine karar verdi. İddiaya göre 5 gün boyunca hastanede tedavi gören Garip'in odası hemşire tarafından değiştirildi. Ancak bu değişiklik doktora bilgi vermeden yapıldı.

KÖTÜLEŞMEYE BAŞLADI

 

 

Annesinin durumunun gayet iyi olduğunu ancak odası değiştirildikten sonra kötüleşmeye başladığını belirten oğlu Soner Garip "Sanırım ondan önceki hastaya verilen ilaçlar anneme verilmiş. Refakatçilik yapan eşim beni arayarak annemin fenalaştığını söyledi. Haberi alır almaz Karacabey'den Bursa'ya geldim. Annemi görünce şok oldum. Beni tanıyamadı. Kim olduğumu sordu. Bilinci kapalıydı. Elleri ve yüzü morarmıştı" diye konuştu.

BENİ GÖRÜNCE ŞAŞIRDI

Annesinin doktoruna giderek yardım istediğini belirten Soner Garip "Allah rızası için anneme bakın, dedim. Doktor beni görünce şaşırdı. 'Siz taburcu olmamış mıydınız' dedi. Hemşirelerin odasını değiştirdiğini söylediğimde şaşırdı ve hemen annemin yanına çıktı. Yaptığı kontroller neticesinde annemin durumunu kötü görünce hemen yoğun bakıma alınmasını istedi" dedi.

Yoğun bakıma alınan Zeynur Garip, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Annesinin ihmal yüzünden hayatını kaybettiğini ileri süren Soner Garip, Sağlık Bakanlığı'na şikayette bulundu.

OĞLUNDAN SUÇ DUYURUSU

Soner Garip, annesinin odasını değiştiren hemşirenin daha önce de kendisine hakaret ettiğini "Senin annene bakmak zorunda değilim" dediğini ileri sürerek savcılığa suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

YORUMLAR

11 Yorum Var
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu arastirilmali eger dogruysa o hemsire ye oyle bir ceza verilmeli ki digerleride duzgun calis sin. Insan hayati bu kadar ucuz degil.
    Cevapla
  • KanuniTR 5 yıl önce Şikayet Et
    Hemşirede bir işler var belli..
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Mtb 5 yıl önce Şikayet Et
    Bakmak zorunda degilsen calismayacan...devlet seni o hastalara bakasin diye ise almis..zorlami ise aldi seni devlet..
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Asf 5 yıl önce Şikayet Et
    Vahșice katledilen köpek için hemen devreye giren reisimizden' bu hanim içinde devreye girip, o malum hemșireye gereken cezanin verilmesinde acele edilmesini talimatini bekliyoruz.
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkede yaşıyorsan ve bu habere şaşırıyorsan aklını kontrol ettir
    Cevapla İlk beğenen sen ol
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.