Bursa

Bursa'da "Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü"

11:07 09 Ağustos 2018
Bursa'da "Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü"

Bursa Valiliği, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve İŞKUR Bursa İl Müdürlüğü arasında, işverenlerin ihtiyaç duyduğu nitelikli işgücünün yetiştirilmesi için imzalanan Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü (MEGİP) kapsamında, eğitimler başladı.

BTSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Altıparmak Temsilcilik Binası'nda gerçekleştirilen protokol törenine, Bursa Valisi İzzettin Küçük, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, İŞKUR Bursa İl Müdür Yardımcısı Yusuf Bedir, BTSO Yönetim Kurulu üyeleri Hasan Gürses, Haşim Kılıç ve Irmak Aslan ile BTSO Meclis Divan Üyesi Hakan Batmaz katıldı.

Bursa Valisi İzzettin Küçük, burada yaptığı konuşmada, MEGİP'in Bursa iş dünyası için hayırlı olmasını diledi.

Bursalı firmaların en büyük sorununun nitelikli personel açığı olduğunu belirten Küçük, "Mesleki eğitimin Bursa ve ülke için önemi büyük. MEGİP de kent ekonomisine katkılar sağlayacak. İki yıl sürecek eğitimler, gençlerin yeteneklerini keşfetmelerini ve becerilerini geliştirmelerini sağlayacak." ifadesini kullandı.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay da iş dünyasının istihdam ve mesleki eğitim taleplerine çözüm üretmeye, insana yatırım odaklı yeni projeler geliştirmeye özen gösterdiklerini vurguladı.

MEGİP'in iş dünyasının sorununa çözüm sunacağına dikkati çeken Burkay, şunları kaydetti:

"Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü'ne aşçılık eğitimleriyle start verdik. Eğitime katılan tüm kursiyerlerimizin istihdam edileceği firmalar da belirlendi. Projemize pidecilik, pastacılık, pizzacılık ve servis elemanı eğitimleri ile devam edeceğiz. BTSO olarak firmalardan gelen talepler doğrultusunda farklı sektörler için de eğitim takvimimizi planlayacağız."

Protokol kapsamında, kamu-özel sektör işbirliğiyle teorik ve pratik eğitimlerin birleştirilmesini içerecek mesleki eğitimler düzenlenecek. Kursiyerlerin eğitim ücretleri, İŞKUR tarafından karşılanacak.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.