Bursa

Bursa'da 82 okula beslenme dostu okul sertifikası

14:05 07 Eylül 2018
Bursa'da 82 okula beslenme dostu okul sertifikası

Okullarda sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında duyarlılığın arttırılması hedefiyle ülke genelinde yürütülen "Beslenme Dostu Okul" projesi kapsamında Bursa'da 82 okula sertifikaları verildi.

Ördekli Kültür Merkezinde düzenlenen sertifika töreninde konuşan Vali Yardımcısı Ergün Güngör, obezite ve hareketsiz yaşamın çağın en büyük sorunu olduğunu söyledi.

İleriki günlerde obeziteyle ilgili bir kampanyayı Bursa'dan başlatacaklarını aktaran Güngör, "Obezite ve hareketsiz yaşam çağımızın en büyük sorunu. Bu sorunun üstesinden gelme noktasında da Halk Sağlığı Müdürlüğü bir çalışma içerisinde. Önümüzdeki günlerde önemli bir obezite kampanyasını da Valimiz öncülüğünde Bursa'dan başlatacağız." dedi.

Güngör, beslenme dostu okul sayısının 202'ye ulaştığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"'Beyaz Bayrak sertifikasına sahip okulumuz 539. Dolayısıyla hedefimiz öncelikle bu 539 hedefine ulaşmak. Çocuklar bizim için çok önemli. Onları ne kadar ruh ve beden sağlıkları yerinde yetiştirirsek biz de geleceğe o kadar güvenle bakacağız. Sağlıklı olmak, hareketli yaşamak zorundayız. Ağaç yaşken eğilir. Biz bu düşünce içerisinde okullarda yoğun bir şekilde çalışıyoruz."

İl Sağlık Müdürü Özcan Akan da Beslenme Dostu Okul Projesi'nde amacın çocukların sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında duyarlılığın artması olduğunu ifade ederek, "Biz biliyoruz ki, bir ülkenin geleceği genç nesillere yapılan yatırımlarla birebir ilgilidir. Sağlıklı bir gelecek için buna mecburuz." diye konuştu.

Sertifika törenine, İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, Büyükşehir Başkan Vekili Mihrimah Kocabıyık ve okul yöneticileri katıldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.