Bursa

Tüketici derneğinden "stokçu ve fırsatçılara" tepki

13:40 13 Eylül 2018
Tüketici derneğinden "stokçu ve fırsatçılara" tepki

Bursa Tüketiciler Derneği Başkanı Sıtkı Yılmaz, döviz artışı bahane edilerek yapılan yüksek fiyat artışlarının tüketiciyi mağdur ettiğini belirterek market ve mağazaların daha sıkı denetlenmesini istediklerini söyledi.

Yılmaz, basın açıklamasında, son dönemlerde özellikle bazı ürünlerde anlam veremedikleri ciddi fiyat artışları yaşandığını vurguladı.

Hesapsız, kitapsız fiyat artışı yapıldığına dikkati çeken Yılmaz, şöyle konuştu:

"Domates fiyatındaki artışın, şu andaki fiyatın kurla doğrudan ne ilgisi var? Yerli saman zamlandı, kurla ne ilgisi var? TÜİK verilerine göre salatalık ve patates bir yıl içinde yüzde 80'in üzerinde zamlanmış, ne ilgisi var? Bu durum tüketiciye nasıl açıklanır merak ediyoruz. Sorumlusu kim bilmek istiyoruz. Fırsatçı ve stokçu durumdan nemalanmaya çalışıyor. Bazı marketler etiket fiyatlarını güncelleştiriyor. Yapılacak bir denetimle, son bir ay içinde ürün etiketlerinin nasıl değiştirildiğini ortaya çıkarmak mümkün. Biz fırsatçıları tanıyor, yetkililere de çağrıda bulunuyoruz. Fırsatçıları, stokçuları ve etiket güncelleştiren marketleri, mağazaları ortaya çıkarınız, kamuoyuna teşhir ediniz."

Yılmaz, küçük üreticilerin desteklenmesi, üretim ekonomisine geçilmesine olumlu baktıklarını belirterek, tüketicilere de ciddi fiyat artışları yapan marka, market ve mağazalardan uzak durmaları çağrısında bulundu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.