Bursa

"Alınan karar piyasaları sakinleştirecek"

15:38 14 Eylül 2018
"Alınan karar piyasaları sakinleştirecek"

Bursa Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz artışı kararının, piyasaları sakinleştireceğini ve öngörülebilirliği arttıracağını belirtti.

Türkay, yazılı açıklamasında, TCMB Para Politikası Kurulu'nun (PPK), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 17,75'ten yüzde 24'e yükseltilmesine karar vermesinin yerinde bir karar olduğunu vurguladı.

Faizlerin enflasyonun üzerinde olması gerektiğini, aksi halde dövizdeki tırmanışın ve enflasyonun dizginlenemeyeceğini aktaran Türkay, "TCMB'nin, beklentilerin de üstüne çıkarak, politika faizini yüzde 24'e çıkarması, yüzde 18'lere dayanan enflasyon için de bir fren olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Türkay, döviz cephesinin bu karara hemen olumlu yanıt verip düşmeye başladığına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Alınan karar, piyasaları sakinleştirecek ve öngörülebilirliği arttıracaktır. Artık görev, biz iş dünyasındakilerin üretimi devam ettirmesindedir. 20 Eylül'de açıklanacağı duyurulan Orta Vadeli Plan için de TCMB'nin bu hareketi, yararlı olacaktır. Ayrıca dünyaya bankanın bağımsız hareket etme kabiliyetinin sürdüğü mesajı da verildi. Faiz artışına destek vermemiz, sürekli artışın arkasında olduğumuz anlamına gelmez. Toz duman olan piyasalar yatıştıktan sonra iş insanlarının yeni girişimleri için düşük faizlere ihtiyacı olduğunun da bilincindeyiz."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.