Bursa

DAĞDER Yağlı Güreşleri

21:07 21 Eylül 2018
DAĞDER Yağlı Güreşleri

Bursa'da düzenlenen "9. Geleneksel DAĞDER Yağlı Pehlivan Güreşleri" başladı.

Bursa Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Atatürk Stadyum Park'ta cazgırlığını "İznikli Pele Mehmet" ile "Pele Bülent"in yaptığı etkinlikte, "Kırkpınar Davul Zurna Ekibi" ve DAĞDER Mehter Takımı konser verdi.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada, Bursa'nın güçlü bir kent olduğunu belirtti.

Sivil toplumun güçlenmesinin toplumun güçlenmesine olanak sağladığını aktaran Çavuşoğlu, "Bursa, Türkiye'ye örnek bir kent. Bursa'da iyi komşuluk ilişkileriyle barış ve huzur içinde yaşamımızı sürdürüyoruz. DAĞDER de 2 bin yıllık geleneksel ritüelleri yaşatıyor ve ecdadın değerleri geleceğe taşınıyor. Geleneksel değerlerle geleceğe köprü kurarak, Türkiye'nin gücüne güç katmayı hedefliyoruz." dedi.

DAĞDER Başkanı Prof. Dr. Ali Kaya da tarih ve kültür şehri Bursa'da önemli bir ata sporunun yaşatıldığını belirterek, tüm emeği geçenlere teşekkür etti.

Osman Aynur, Hasan Tuna, Hamza Köseoğlu, Ünal Karaman, Şükrü Kazan, Faruk Akkoyun, Süleyman Aykırı, Ahmet Kavakçı, Mahmut Kavakçı, Ertuğrul Dağdeviren, Cengiz Zengin, Durmuş Altun, İsmail Erkal, İsmail Koç, Hüseyin Şahinal, Osman Özgün, Onur Şener, Mustafa Başdemir ve Ali Gökçen gibi önemli pehlivanların mücadele ettiği etkinlikte, "minik" ve "baş" olmak üzere 13 kategoride 260 güreşçi ter dökecek.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.