Bursa

Türkiye'de ilk kez görüldü!Hemen incelemeye alındı

16:56 25 Eylül 2018 4 Yorum Var
Türkiye'de ilk kez görüldü!Hemen incelemeye alındı

Bursa'nın İnegöl ilçesi kırsal Tahtaköprü Mahallesi'nde kayın ağaçları ile kaplı ormanlık alanda görülen tırtıl, ağaçlara büyük zarar verdi. Bursa Orman Bölge Müdürlüğü, buradaki tırtılların Türkiye'de ilk kez görüldüğünü belirterek, alınan numunelerin üniversitede inceleneceğini açıkladı.



İnegöl - Domaniç Karayolu üzerinde bulunan kırsal Tahtaköprü Mahallesi'nin  Araporutağı Mevkiinde bulunan kayın ağaçları ile kaplı 5 hektar ormanlık alanı istila eden binlerce tırtıl ağaçlara zarar verdi. Haber verilmesi sonucu bölgeye giden İnegöl Orman İşletme Müdürülüğü görevlileri ağaçların gövdesi ve dallarına zarar veren tırtıllardan numune aldı. Bursa Orman Bölge Müdürlüğü tırtıl istilasına özel bir ekibi bölgeye gönderdi. Buradaki tırtılların Türkiye'de hiç görülmediğini, ilk kez rastlandığını belirten yetkililer, "Biz de böyle bir tırtıl ile ilk kez karşılaştık. Alınan numuneleri inceletiyoruz. Buna göre mücadele başlatacağız" dedi.

Tahtaköprü'de oturan Recep Küpçüoğlu ise tırtıl istilasının geçtiğimiz hafta başladığını belirterek, "Sayıları giderek artan tırtıllar bölgeye milyonlarca lavra bıraktı. Ormanlık alana zarar verdiler. Sürekli yayılan bu tırtıllarla ilgili araştırma başlatılacağı bilgisini aldık. Bu çalışmaların bir an önce hızlandırılarak sonuca erdirilmesi gerekiyor. Aksi takdirde ciddi problemler yaşanabilir. Sürekli yayıldıkları ve çoğaldıkları için önüne geçmesi zorlaşabilir" diye konuştu.

YORUMLAR

4 Yorum Var
  • Lazrail 53 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'de ilk görülmüyor. 2007 yılı doğu Karadeniz kızılağaçlarda görülen bir böcek çeşidi...
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Çağrıalp 5 yıl önce Şikayet Et
    Son on seneye kadar ekilen meyve ve sebzelerde bir sorun yoktu. Şimdi ne domates ne fasulye ne kiraz ne de elma yetişiyor. Acaba yetkililer merak edip de bir araştırsa. Zahmet olmaz ise. Bence doların euronun yükselmesinden daha büyük sıkıntılı bir durum bu yaşananlar. Çünkü ekilen hiç bir şey olmuyor....
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Osman 5 yıl önce Şikayet Et
    Turist gelsin diye gumrukler yol gecen hanina donerse Allah korusun daha basimiza neler neler geliyor. Dinyanin her yerinden elini kolunu sallaya sallaya girilen tek ulke ne yazik canim ulkmizdir.
    Cevapla
  • birisi 5 yıl önce Şikayet Et
    Bende sizin gibi düşündüm. Doğru. Başka ülkelerde turistler bu kadar rahat tarım alanlarına girebiliyor mu? Veya girsede istediği gibi üstü başı aranmadan mı giriyor?
    İlk beğenen sen ol
  • eda 5 yıl önce Şikayet Et
    her yerde farklı türde alışılmadık tırtıllar ortaya çıkarak bitki örtümüze geri dönülemeyecek zararlar veriyor.bu bir tür planlı harekette olabilir.en kısa zamanda gerekli araştırmalar yapılmalı
    Cevapla
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.