Bursa

Bursa'da ilkokulda silahla yaralama davası

17:20 04 Ekim 2018
Bursa'da ilkokulda silahla yaralama davası

Bursa'nın merkez Nilüfer ilçesinde, çocuklarının okuduğu ilkokulun müdürü ile yardımcısını silahla yaralayan polis memurunun yargılanmasına başlandı.

Bursa 12. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ilk duruşmasına, "kamu görevlisini, görevi sırasında kasten öldürmeye teşebbüs etmek" suçundan 2 kez müebbet hapis cezası talebiyle yargılanan tutuklu sanık İlhan Ö. (45) ile okulun müdür yardımcısı müşteki Sinan Delibaş, tarafların yakınları ve avukatları katıldı.

İlhan Ö, savunmasında, çocuklarına okulda haksızlık yapıldığını iddia etti.

Olay günü eşiyle okula gittiğini belirten İlhan Ö, okula giren çıkan velilerin olduğunu ve bu konuyu konuşmak için müdür Tülay Taş'ın odasına çıktığını söyledi.

İlhan Ö, "Taş, velileri sorduğumda kendisinin bir şey yapamayacağını bunda herhangi bir suç olmadığını, makamında böyle konuşamayacağını söyleyip masaya vurdu. Ben de belimdeki silahı çıkarıp, ayaklarına doğru ateş ettim. Sonra odadan çıktım. Merdivene yönelirken Sinan Delibaş'ı gördüm. Bana doğru geleceğini düşünerek ona da ateş ettim." şeklindeki iddialarını dile getirdi.

Sinan Delibaş da olay günü odasında otururken sesler duyduğunu ve sesin geldiği yöne doğru gittiğini anlattı.

Bu sırada sanıkla karşı karşıya geldiğini ifade eden Delibaş, "Bana bir el ateş etti. İkincisini edecekti ancak silahı tutukluk yaptı. Anlattıklarının hiçbiri doğru değildir. Şikayetçiyim." dedi.

Okul Müdürü Tülay Taş ise tedavisinin devam ettiği gerekçesiyle duruşmaya katılamadı.

Mahkeme heyeti, tanıkların dinlenmesinin ardından eksik evrakın tamamlanması için duruşmayı erteledi.

- Olay

Bursa'nın merkez Nilüfer ilçesinde nisanda kötü muamelede bulunulduğu iddiasıyla çocuklarının öğrenim gördüğü Hasanağa Şehit Piyade Er Kadir Çavuşoğlu İlkokuluna gelen polis memuru İlhan Ö, Okul Müdürü Tülay Taş ve Müdür Yardımcısı Sinan Delibaş'ı bacaklarından silahla yaralamıştı. Yaralılar hastaneye kaldırılmış, zanlı polis memuru ise açığa alınıp tutuklanmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.