Bursa

Uludağ'a "Sıhhi Tesis Kompleksi"

15:07 05 Kasım 2018
Uludağ'a "Sıhhi Tesis Kompleksi"

Uludağ Milli Parkı'nda kamp yapanların ihtiyacını karşılamak için ağır kış koşulları düşünülerek inşa edilen Sıhhi Tesis Kompleksi ve 4 tuvalet, mimarisiyle ilgi görüyor.

Alınan bilgiye göre, Uludağ'da yaz aylarında kamp yapanların ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik Sarıalan Kamp Alanı'nda 2 ayrı Sıhhi Tesis Kompleksi inşa edildi.

240 metrekarelik kompleksin içinde duş, lavabo, engelliler için duş ve lavabo ile tesisat odası ve depo bölümleri bulunuyor. Simetrik yapıdaki binada, kadın ve erkek bölümlerinde sekizer adet duş bölümü, soyunma kabinleri ve alaturka-alafranga 4'er adet de tuvalet bölmesi bulunuyor.

Kış koşulları düşünülerek yapılan binalar mimarisiyle de dikkati çekiyor. Çatı sistemleri kış koşullarında dayanıklı zenon panel sisteminden inşa edilen binaların çatı kaplamaları alüminyum kenet sistem ile cephe kaplamaları ise komple kültür taşı ile yapıldı.

Kompleksin girişindeki rampalar ahşap malzeme ile kaplandı. Binanın dış cephesi için birbirleriyle ve doğayla uyumlu alüminyum, ahşap ve taş malzemeler seçildi.

Bölgede ayrıca günübirlik ziyaretçilerin tuvalet ihtiyacını karşılamak amacıyla Sarıalan'da 2, 2. Oteller Bölgesi ve Kirazlıyayla'ya birer adet tuvalet yapılıyor. 150 metrekarelik binalarda kadın ve erkekler için duş ve tuvalet, engelliler için duş ve tuvalet, tesisat odası ve depo bölümleri bulunuyor.

Çatı sistemleri dayanıklı zenon panel sisteminden yapılan kombili sisteme sahip tuvaletler, kışın da kullanıma açık olacak.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.