Bursa

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi

19:59 23 Aralık 2018
Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin 12. haftasında Anadolu Efes, deplasmanda TOFAŞ'ı 93-81 mağlup etti.

Karşılaşmaya Micic ve Moerman'ın sayılarıyla başlayarak 2. dakikayı 6-3 önde geçen Anadolu Efes, Moerman'dan skor katkısı almaya devam edince, 4. dakikada 6 sayılık (7-13) fark yakaladı. Rakibine Garrett ve Kadji ikilisiyle karşılık veren TOFAŞ, 7-0'lık seri yakalayarak, 5. dakikada skoru 14-13 lehine çevirdi. Karşılıklı basketlerle devam eden çeyrek, Bursa temsilcisinin 24-22 üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci çeyrekte özellikle savunma ribauntlarında sıkıntılar yaşayan TOFAŞ karşısında Anadolu Efes, hücumda yüksek yüzdeyle dış atışlardan Simon ve Micic ile sayılar bulunca 15. dakikada skor üstünlüğünü (32-28) tekrar eline geçirdi. Bu dakikadan itibaren oyunu iyice domine eden lacivert-beyazlılar, Beaubois ve Simon ikilisinin etkili performansıyla 13-0'lık seri yakaladı ve farkı çift hanelere (43-30) çıkardı. TOFAŞ, Weems ve Kadji ile farkı azaltmaya çalışsa da Anadolu Efes soyunma odasına 45-39 önde gitti.

Üçüncü çeyreğe de iyi başlayan Anadolu Efes, set hücumlarını sabırlı bir şekilde kullanarak, Simon ve Moerman ile skor üretti ve 23. dakikada fark tekrar çift hanelere çıktı: 41-53. Oyun konsantrasyonunu kaybeden TOFAŞ karşısında, dış atışlardan bulduğu sayılarla skor üstünlüğünü elinde tutan lacivert-beyazlılar, final periyoduna 70-59 üstün girdi.

Son çeyreğe hem savunmada hem de hücumda iyi başlayan TOFAŞ, Elegar, Mejia ve Yiğit Arslan üçlüsüyle oyuna tekrar tutunarak, 33. dakikada farkı 6 sayıya kadar indirdi. Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman'ın aldığı molanın ardından parkeye farklı bir oyun yapısıyla çıkan konuk ekip, Dunston, Ahmet Buğrahan Tuncer ve Micic ile sayılar bularak, 8-0'lık seri yakaladı ve farkı 37. dakikada 17 sayıya kadar çıkardı. Açılan farkın rahatlığıyla rakibinin skorda geri gelmesine izin vermeyen Anadolu Efes, karşılaşmadan 93-81 galip ayrıldı.

TOFAŞ'ta Garrett 15 sayıyla oynadı. Anadolu Efes'te 22 sayı üreten Simon maçın en skorer ismi oldu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.