Bursa

'Kocamın ölümüne değil, cezaevindeki kızıma üzülüyorum'

10:49 08 Şubat 2019 1 Yorum Var
'Kocamın ölümüne değil, cezaevindeki kızıma üzülüyorum'

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde babası Kemal Künili'yi (48), annesi Gülçin Künili'yi (42) dövdüğü gerekçesiyle öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan Dilara Künili (21), akıl sağlığının yerinde olup olmadığının tespiti için 3 hafta doktor gözetimine alınacak.

Mustafakemalpaşa ilçesinde 10 Kasım 2017 günü, Kemal Künili ile eşi Gülçin Kunili arasında  evde tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesiyle Kemal Künili, eşini dövmeye başladı. Bu sırada evde bulunan çiftin kızları Dilara, babasını evde bulunan tabancayla vurarak, öldürdü. Gözaltına alınan Dilara Künili, ilk ifadesinde, "Anemi dövüyordu. 'Hepinizi öldüreceğim' diye bağırıyordu. Korkutmak istedim, öldürmek istemedim" dedi.

ANNE İLK DURUŞMADA TAHLİYE EDİLDİ

Mustafakemalpaşa Adliyesi’ne çıkarılan Dilara ve annesi, tutuklanarak Yenişehir Kadın Cezaevi’ne konuldu. Soruşturma sonunda anne kız hakkında 'kasten yakın akrabayı öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı. Anne Gülçin Künili, ilk duruşmada verdiği savunmasının ardından tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.

'BENİ ORMANA GÖTÜRÜP DARP ETTİ'

Bursa 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Dilara Künili, SEBGİS bağlantısı yapılması gerektiğini cezaevi yönetimine bildirilmediği için katılamadı.

Anne Gülçin Kunili ile avukatları hazır bulundu. Duruşmada söz isteyen anne Gülçin Künili, cezaevinde bulunan kızı Dilara’nın rahatsız olduğunu söyledi. Mahkeme başkanının, "Eşinin öldürülmesine üzülmüyor musun?"  sorusuna da "Eşim bana ve çocuklarıma çok çektirdi. Beni ormana götürüp darbetti. Eşimin ölümüne üzülmüyorum. Cezaevinde bulunan kızım Dilara rahatsız, ona üzülüyorum" yanıtını verdi.

DİLARA'NIN AKIL SAĞLIĞI KONTROL EDİLECEK

Duruşma sonunda mahkeme, Dilara Künili’nin, olay sırasında akıl sağlığının yerinde olup olmadığı ile eylemin hukuki sonucunu anlayıp anlayamadığının tespiti için 3 hafta Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi altına alınmasına karar verdi. Genç kızın yine akli dengesinin yerinde olup olmadığının belirlenmesi için İstanbul İhtisas Adli Tıp Kurumu’na sevk edilmesini de karara bağlayan mahkeme, ailenin 15 yaşından küçük çocuklarına kayyum atanmasına karar verdi. Duruşma ertelendi.

YORUMLAR

1 Yorum Var
  • Emele batmani 5 yıl önce Şikayet Et
    ikinci dereceden ölüm 4 ve 8 arasi hapis cezasi
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Halil 5 yıl önce Şikayet Et
    Serbest bırakın..çocuk çaresiz kalmış. Aşırı tahrik var. Çocuk şikayetçi olsa adam bunları öldürürdü. Bir sürü örneği var bu tiplerin. Tabiki anlatlanlar doğru ise.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    oyle ismi olur ya adam oldurduyse cezasi belli omur buyu hapis cekecek
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Halil 5 yıl önce Şikayet Et
    Hadi ordan çok bilmiş
    İlk beğenen sen ol
  • İsmail 5 yıl önce Şikayet Et
    Ortada haksız bir saldırı var.. Meşru müdafaa kapsamında annesini koruma amacı ve kastıyla yapılmış bir eylem mevcut olup TCK 25 md istaneden ve yine TCK 27-2 ye istinaden bu hanım kızımızın en az ceza ile cezalandırılması gerekli.. Adalet budur..
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.