Bursa

Aboneliği iptal ettirmeyi unuttu, hayatının şokunu yaşadı

11:42 29 Haziran 2019 6 Yorum Var
Aboneliği iptal ettirmeyi unuttu, hayatının şokunu yaşadı

Yıllar önce kiracı olarak bulunan esnaf, elektrik aboneliğini iptal ettirmeyi unutunca hayatının şokunu yaşadı. Elektrik dağıtım şirketi, yıllar sonra işyerinin biriken elektrik faturası için icra başlattı. Mahkemenin 'mağdur' dediği eski kiracıya kara haber Yargıtay'dan geldi.

Bursa'da Ömer A. isimli esnaf, 2005 yılında boşalttığı iş yerindeki elektrik aboneliğini kapatmayı ihmal edince olanlar oldu. Tam 8 sene sonra Ömer A.'nın kapısına dayanan elektrik dağıtım şirketi, biriken faturaların ödenmesini istedi. Ömer A., borcun kendisine ait olmadığını söyledi. Bunun üzerine dağıtım şirketi, Ömer A. hakkında icra takibi başlattı. Ömer A., icra takibinin iptali için dava açtı. Mahkeme, 2013 yılında icra takibinin durdurulmasına hükmetti. 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne başvuran elektrik dağıtım şirketi, Ömer A.'nın icra takibine haksız olarak itiraz ettiğini ileri sürerek itirazın iptalini ve yüzde 20 az olmamak üzere icra inkar tazminatına mahkum edilmesini istedi. 

Davalının faturaya konu işyerinden 2005 yılında ayrıldığına dikkat çeken mahkeme, 2017 yılında verdiği hükümle, davalının kullanmadığı elektrik ücretini ödemesini hayatın olağan akışına ters buldu. Kararı dağıtım şirketi temyiz edince devreye Yargıtay 3. Hukuk Dairesi girdi. Davalının 2004 yılında elektrik abonesi olduğu işyerinin el değiştirdiğine dikkat çeken Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, Ömer A.'nın aboneliği kapatmadığını hatırlattı. Geçen ay açıklanan kararda, aboneliği iptal ettirmediği sürece fiili kullanıcı ile birlikte davalı abonenin borçtan müteselsilen sorumlu olduğu vurgulandı. 

YORUMLAR

6 Yorum Var
  • Selim 4 yıl önce Şikayet Et
    Ödeme tarihini bir gün geçirince hemen sms gönderip bir hafta sonra da kesiyorsunuz ya. NİYE KESMEDİNİZ.??? HAKSIZSIN TEDAŞ.!!!
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • tarafsız.. 4 yıl önce Şikayet Et
    8 yılda bir defa tebligat göndermeyen kurum nasıl suçsuz oluyor.. Böyle bir durumda cezai faiz ancak tebliğ tarihinden itibaren geçerli olmalıdır.
    Cevapla
  • El insaf yahu 4 yıl önce Şikayet Et
    Ticarete başlarken sizi nokta nokta işlemlere gönderip fulll eksiksiz tamamlatan kurumlar..İş yeri kapatmaya gelince o resmiyeti asla takip etmeyip ,kendisinin yapacağı kapama sırasını umursamadan kapanmasına göz yumar...Ve çok sonraları birileri uyduruktan "ticareti usulüne uygun terk etmediği" gerekçesi ile dava eder...Görevini işyeri açılırken yapıyorsun da niye kapanırken yapmıyorsun...Ey resmi kurumlar ve sorumluları...! Madem iş yeri el değiştirdi.Devralan kişi tüm abonelikleri devralsın...Sizin göreviniz bu zaten...Fakat ithal hukuk ve dayatma ile ancak bu oluyor galiba....
    Cevapla
  • nimet 4 yıl önce Şikayet Et
    Elektrik Dağıtım şirketi 1ay ödenmeyen elektriği kesmekle yükümlü olmalıdır. Eğer kesilmez ise doğacak her türlü zarara Elektrik Dağıtım Şirketleri katlanmalıdır. Bu yorumda Yargıtay'a belki Işık olur. .
    Cevapla
  • Anadolu 4 yıl önce Şikayet Et
    1 ay degilde 3 fatura dönemi daha doğru olur..3 fatura ödenmediği takdirde elektrik su telefon ne varsa herşey için emsal teşkil etmelidir.. gerisi teferruat
  • Fatih 4 yıl önce Şikayet Et
    Bursada Uedaş başlı başına bir sorun her yönüyle fakat ne yazık ki hicbir sorun için çalışma yapılmıyor böyle bakalım saldım çayıra mevlam kayıra mantığıyla nereye kadar gideriz.galiba bizi kıyamet paklar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.