Bursa

Görülmemiş olay! Mecburen zam yaptı

12:14 13 Temmuz 2019 11 Yorum Var
GörülmemiÅŸ olay! Mecburen zam yaptı

Bursa'da 400 gram ekmeği 1 liraya satarak halkın duasını alan ancak diğer fırıncılar tarafından haksız rekabet iddiasıyla suçlanan fırıncı, mahkemeyi kaybedince zam yapmak zorunda kaldı. Ekmek fiyatları 1,25 liraya çıkarken, fırıncı Kazım Balaban mecburi zammı kapısına astığı yazıyla duyurdu.

Mustafakemalpaşa ilçesinde fırıncılık yapan Kazım Balaban, 30 yıldır unu peşin satın alıp, kira ve komisyon ödemediği için ucuz fiyatla ekmek satıyordu. Vatandaşların takdirini kazanan fırıncı Kazım Balaban, haksız rekabet yaptığı iddiasıyla diğer fırıncılar tarafından mahkemeye verildi. Uzun müddet ucuz ekmek satmak için mücadele eden fırıncı, hakkında açılan davayı kaybedince istemeyerek de olsa ekmek fiyatlarına zam yapmak zorunda kaldı. Bunu iş yerinin duvarına astığı yazıyla duyuran Balaban, müşterilerinin büyük desteğini aldı. 

30 yıldır bu fırından ucuz ve kaliteli ekmek alan müşteriler ise karara tepki gösterdi. 1 liraya satılan 400 gram ekmek 1 lira 25 kuruşa çıkarken, 2 liraya satılan 800 gram ekmek 2 lira 50 kuruşa satılmaya başlandı. 

Ekmek fiyatlarına üzülerek zam yaptığını belirten Kazım Balaban, "Ekmek fiyatlarına zam yapmamak için verdiğimiz mücadeleyi kaybettik. Mahkeme bizi haksız buldu. Biz de fiyatlara zam yapmak zorunda kaldık. 1 liraya sattığımız 400 gram ekmeği 1 lira 25 kuruşa satmaya başladık. 2 lira olan 800 ekmeği ise 2 lira 50 kuruşa satıyoruz. Neden tarifeyi değiştirdiğimizi müşterilerimize anlatıyoruz. Kaliteli ve doyurucu ekmek üretmeye, halkın duasını almaya devam edeceğiz" dedi. 

YORUMLAR

11 Yorum Var
  • Misafir 4 yıl önce Åžikayet Et
    Eskisehirde 250 gr ekmek 1.5 lira
    Cevapla Ä°lk beÄŸenen sen ol
  • Mucadele 4 yıl önce Åžikayet Et
    Bu tür yasaklari delmek kolay. 4 ekmek alana 1 ekmek bedava. Ya da bir ekmek alana bir kek bedava yoluyla yine 1 liraya satılabilir. ÇöZüm üretmek ışte yeter ki.
    Cevapla
  • Cenk 4 yıl önce Åžikayet Et
    Tehdit etmişlerdir.boyle yaparsan iş yerini kapatırız diye
    Cevapla
  • Yakup 4 yıl önce Åžikayet Et
    Helal olsun, çoÄŸu fırıncı ciple geziyor. Bu fırıncı kardeÅŸ Allah duasıyla geziyor, inÅŸallah.
    Cevapla
  • Efendi 4 yıl önce Åžikayet Et
    KardeÅŸ bak mahkemenin kararını ÅŸöyle delebilirsin: fiyatı 1,25 yap 0,25 indirim ver.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETÄ°KETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.