Bursa

6 ay uğraştı muhtarın ikamet oyununu bozdu

09:57 06 Kasım 2019 6 Yorum Var
6 ay uğraştı muhtarın ikamet oyununu bozdu

Bursa'da kadın muhtar adayı, seçilen muhtarın mahallede yaşamadığını belgelerle tespit ettirip istifa etmesini sağladı. Seçim kurulu mahallede yeniden seçim yapılmasına karar verirken, adaylar 8 ay sonraki seçim için şimdiden çalışmalarına başladı.

Osmangazi'ye bağlı İntizam Mahallesi'nde uzun yıllardır muhtarlık yapan Sami Güceylü, 31 Mart seçimlerinde en yakın rakibine 300 oy fark atarak seçildi. Seçimlerde ikinci çıkan Asiye Duralı ise, tekrar muhtar seçilen Sami Güceylü'nün 15 yıldır mahallede ikamet etmediği halde muhtarlık yaptığını ileri sürüp, bunu ispatlamak için belge toplamaya başladı. Muhtarın Nilüfer ilçesinde yaşamasına rağmen adresini İntizam'da gösterdiğini 6 aylık çalışmasının sonunda topladığı belgelerle ispat eden Duralı, Güceylü'nün muhtarlığını bırakmasını sağladı.

 

İntizam Mahallesi, haziran ayında tekrar muhtarlık seçimine gidiyor. Uzun çabaları sonucu muhtarın mahallede ikamet etmediğini ispatlayıp muhtarlığını bıraktıran Asiye Duralı, haziran ayında yapılacak seçim öncesi kapı kapı gezerek projelerini anlatıp destek istiyor.

Uzun uğraşlar sonucu muhtarın mahallede ikamet etmediğini ispat ettiğini belirten Asiye Duralı, "Ben 31 Mart seçimlerinde muhtar adayıydım. Seçime girdim ve 700 oy aldım. Seçimden ikinci olarak çıktım. Sami Güceylü tekrar muhtar oldu. Ama Sami Bey mahallede ikamet etmediği için ben kendisine bu işin peşini bırakmayacağımı söyledim. Bundan sonra benim için hukukî süreç başladı. Ben dilekçemi burada oturmadığı için verdim. Ama YSK ikamet şartına baktı, seçimlerden önce buraya ikametini yapmış, ama 2 gün kurtarmıyordu. Bana muhtarlığı verdiler, 16 gün sonra YSK'ya tekrar dilekçe verdiler. Benim muhtarlığım düştü ve muhtarlığı geri aldılar. Ben de çok üzüldüm. Ben işin peşini bırakmadım. Nüfus müdürlüğüne, kaymakamlık ve valiliğe gittim ve dilekçe verdim. Burada ikamet etmediğine dair dilekçe verdim ve burada oturmadığını ispatladım. Tekrar başka bir adresi, boş bir dükkanı ikamet olarak gösterdiğini öğrendim. Tekrar başa dönüm, tekrar dilekçe verip burada yaşamadığını ispatladım. Şimdi görevden ayrıldı. Şu an geçici olarak yerine aza bakıyor. Önümüzdeki haziran ayında tekrar seçim olacak, ben de projelerimi kapı kapı gezip anlatıyorum" dedi.
Görüşlerini aldığımız Sami Güceylü ise, istifa ettiğini doğrularken, gerekçesini açıklamak istemediğini dile getirdi.

YORUMLAR

6 Yorum Var
  • Murat Han 4 yıl önce Şikayet Et
    Günümüzde mahalle muhtarlarına ne kadar ihtiyaç var ? Binlerce mahalle muhtarına maaş vermek ne kadar doğru.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu olay bir değil.bu gibi mahallesinde ikamet etmeyen muhtarlar var Bursa’da.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Turan 4 yıl önce Şikayet Et
    Sen muhtarlığı hem seçimle hem de hafiyeliğinle ispatlamışsın...
    Cevapla
  • Adalet Yok 4 yıl önce Şikayet Et
    Mahalle ve köy muhtarı gerek kadın gerekse erkek olsun hiç fark etmez , eğer verdiği sözleri yerine getirebilecek vasfa hayız ise yani sunmuş olduğu projeleri yerine getirebilecek kadar dürüst ise muhtarlığı hak ediyor demektir , muhtarlığın bayanlıkla ve erkeklikle alakası yoktur .
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Adalet Yok 4 yıl önce Şikayet Et
    Mahalle ve köy muhtarı gerek kadın gerekse erkek olsun hiç farketmez , eğer verdiği sözleri yerine getirebilecek vasfa hayız ise yani sunmuş olduğu projeleri yerine getirebilecek kadar dürüst ise muhtarlık makamını hak ediyor demektir , muhtarlığın bayanlıkla ve erkeklikle alakası yok .
    Cevapla İlk beğenen sen ol
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.