Bursa

Avcılar bile şaşırdı! Böyle domuz görmedim...

08:02 02 Aralık 2019 -5 Yorum Var
Avcılar bile şaşırdı! Böyle  domuz görmedim...

Bursa’nın dağ ilçelerinde çiftçilerin korkulu rüyası haline gelen 310 ve 252 kilogram ağırlığındaki domuzlar, avcılar tarafından avlandı.

Bursa’nın Büyükorhan ve Harmancık ilçelerinde ekili tarlaları talan eden yaban domuzları köylüleri canından bezdirdi. Tarlalarına dev yaban domuzlarının dadanması üzerine köylüler son çareyi avcılardan yardım istemekte buldu. Avcılar, Büyükorhan ilçesinde 310, Harmancık’ta ise 252 kiloluk domuzları avlayarak çiftçileri bu dertten kurtardı.
Bu yaşına kadar bu kadar büyük domuz ile karşılaşmadığını ifade eden avcı Mehmet Ferik, ''Yıllardır avcılık yapıyorum ve pek çok sürek avına katıldım. Ama böyle bir domuz görmedim. Çok hızlı gidiyordu. Tecrübeli bir ekibimiz var. İyi tertip aldık. Köpeklerimiz iz sürdü. Bu domuz çiftçilerin korkulu rüyasıydı. Bölgedeki en büyük tarım zararlılarından birini etkisiz hale getirdik” diye konuştu.

Her gece onlarca dönüm ekili alanın zarar gördüğünü belirten çiftçiler avcılara teşekkür ettiler.

YORUMLAR

-5 Yorum Var
  • niksarlı 4 yıl önce Şikayet Et
    asyalı arkadaş... sen domuzun ne kadar zararlı olduğunu biliyormusun kırsal kesimde fasülye ,,nohut,,beyaz papates bırakmıyor...insanlara zararı olan mahlukatın katli vaciptir.
    Cevapla
  • zafer gülten 4 yıl önce Şikayet Et
    yalnız devlet bu avlanılan domuzların ne olduğunu denetliyormu,o mühim...bi domuz 300 kilo geliyorsa kasap ,market ve lokantalara satılırsa dünya para eder.yapılan denetimlerde birçok yerde domuz ürünü çıkıyor biliyorsunuz.
    Cevapla
  • Murat 4 yıl önce Şikayet Et
    Böyle domuz görmedim demiş mutasyon mu geçirdi bu domuzlarda ne ?
    Cevapla
  • asyalı 4 yıl önce Şikayet Et
    hayvanı öldürüp bir şeymiş gibi fotoğraf çektirmişler .. beğenenler var .. iyi bilin bu dünya sadece inlara ait değildir.. diğer canlılarında yaşama alanları ve hakkı vardır ..tarlanın etrafını kafesli telle çevir kurtar.. siz hiç can verdiniz mi
    Cevapla
  • avrupalı 4 yıl önce Şikayet Et
    başka emrin varmı..
  • son 4 yıl önce Şikayet Et
    duyar kasanımız da gelmiş eksik yok
  • Erbat 4 yıl önce Şikayet Et
    20 yil once turkiyede domuz yoktu onlar bizim alanlari gasp etdiler
  • insan 4 yıl önce Şikayet Et
    tamam gardaş işte kendi yaşam alanlarının dışına çıkmış sonuçta neyini anlamadın. sen 3-5-10 dönümlük arazinin tel örgüsü ne fiyat tutuyor biliyormusun? daha insan yazmaya acizsin geçmiş yok yaşam alanı yok çit yok bilmem ne. madem o kadar bilirsun şehir belli mekan belli git bul bi çık karşına anlat yaban domuzuna yaptığın yanlış de. Zaten çiftçi ayıp etmiş. niye ekiyorsunki arkadaş bunun gibilerde yiyor vitamin oluyor ama içerde nasıl yakıyorsanız geri dönüşümü nankörlük olarak dönüyor.
  • yusuf 4 yıl önce Şikayet Et
    domuza duvarmı dayanmış teller dayansın
  • Bursalı 4 yıl önce Şikayet Et
    Yaşan hakkı olan hayvan diyorsun da gel birde tarlalara verdiği zararı karşıla. boş boş konuşma
  • mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    çiftçi köylü işte bu yüzden ekip biçmiyor. tarım yapan hasad yapmadan domuzlar hasad ediyor ürünü
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.