Bursa

Yer: Bursa! İşte kuraklığın fotoğrafı

11:24 20 Aralık 2019 12 Yorum Var
Yer: Bursa! İşte kuraklığın fotoğrafı

Bursa'nın Kestel ilçesinde buluna ovanın yüzde seksenini sulayan Gölbaşı’nın yüzde 90’ı kurudu.



Uludağ’dan gelen dere ve civar dağlardan akan sularla beslenen ve ovanın yüzde seksenini sulayan göl kurudu. 3 bin dönüm üzerine kurulu gölde bu yıl aşırı oluşan kuruma, Bursa ovasında dünyanın en kaliteli meyve ve sebzesini yetiştiren çiftçiyi kara kara düşündürüyor.



Ovaya kurulan fabrikaların yer altı sularını büyük oranda çekmesiyle birlikte sondajlarla da su ihtiyacını karşılamayan çiftçiler yetkililerden yardım bekliyor. Önceki yıllarda 5 metreden su çıkan ovada artık 250 metreden su çıkıyor. Ovayı besleyen gölün de kuruması üzerine çiftçiler ne yapacağını düşünüyor.



Sanayicilerin ovanın suyunu aşırı derecede kullandığını belirten Kestel Ziraat Odası Başkanı Eyüp Kılıç, "Bursa ovasının büyük oranda su ihtiyacını karşılayan Gölbaşı gölü kurudu. Biz sanayicinin düşmanı değiliz. Ovada 250 metre yerin altından su çekiliyor. Eskiden elinle kazınca su çıkan ovadan bugün 150 metre aşağıda su bulamıyoruz. Bu göl Bursa ovasının can damarı. Tek su kaynağı bu göl. Kuraklık devam ederse işimiz zor" dedi.

YORUMLAR

12 Yorum Var
  • müslim 4 yıl önce Şikayet Et
    "Ahir zamanda dünya menfaati için dini alet eden riyakârlar çıkar. Sözleri baldan tatlıdır. Bunlar kuzu postuna bürünmüş birer kurttur." .s.a.v.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • mustafa çevik 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah ovalarda ziraat yapın ekin-biçin meyve ve sebze yetiştirin diyor. Bizde memleketin ovalarını bina ile dolduruyoruz. Sonuç bu olur.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Hatice 4 yıl önce Şikayet Et
    Günahkar kullara Rabb'im bir damla bile yağmur indirmez halimiz çok fena Allah'a sığınmak tan başka çaremiz yok
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Zaza 4 yıl önce Şikayet Et
    Ovadaki tekstil fabrikalarını denetleyen yokki
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • muyo 4 yıl önce Şikayet Et
    burada köylüden sanayiciden siyasetçiye kadar herkesin vebali var.sanayii gelecek diye ne dere kaldı nede göl her tarafı zehirlediler neymiş sanayici güldürmeyin beni sanayici su bittimi gider fabrikasını başka vilayete kurar ama oradaki köylü perişan olur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.