Bursa

Çöp toplarken deste deste para buldu

13:13 16 Şubat 2020 7 Yorum Var
Çöp toplarken deste deste para buldu

Bursa'da Osmangazi Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde temizlik işçisi, çöp toplarken bulduğu 110 bin TL ve bin 500 doları sahibine teslim etti.

Osmangazi Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü personeli Ahmet Gökçe, Bağlarbaşı Mahallesi’nde sabah saatlerinde temizlik yaptığı esnada yerde gördüğü bir poşeti çöp kamyonuna atmak istedi. Poşeti eline alınca içinde desteler halinde para olduğunu gören Ahmet Gökçe, hemen durumu amirlerine ve polis ekiplerine bildirdi. Birkaç saatlik araştırma sonrasında paranın 57 yaşındaki Nurettin Kılıççı’ya ait olduğu anlaşıldı. Sabah saatlerinde oğluyla birlikte Yenişehir’den yetiştirmek için küçükbaş hayvan almak için evden çıktıklarını anlatan emekli işçi Nurettin Kılıççı, “Yenişehir’e geldiğimizde hayvan satın almak isterken paranın yanımızda olmadığını fark ettik. O anda dünya başıma yıkıldı. Çünkü, 25 yıllık birikimim bir anda yok olmuştu. Sonra paramızın temizlik işçisi tarafından bulunduğunu öğrenince dünyalar bizim oldu. Belediye çalışanlarımızdan Allah razı olsun. Büyük bir insanlık örneği gösterdiler. Başkan Mustafa Dündar nezdinde tüm ekibe çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Parayı bulan temizlik işçisi Ahmet Gökçe de her insanın yapması gereken davranışta bulunduğunu belirterek, “Nurettin amcamız, gecesini gündüzüne katıp çalışmış parasını biriktirmiş. Bir anlık dalgınlıktan dolayı parasını unutmuş. Parasını bulmak da bize nasip oldu. En az Nurettin amca kadar sevindik. Çok mutlu ve huzurluyum” dedi.

‘Çalışma arkadaşım’ dediği Ahmet Gökçe’nin belki dünyayı değiştiremeyeceğini ama iyiliğe ilham olacağını söyleyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, ‘İyilik insanlık sanatıdır’ diyen Nizami’nin sözünü de hatırlatarak, gerçek zenginliğin yapılan iyilikler ile ölçüldüğünü belirtti. Başkan Dündar, “Belediyecilik demek, Şehrül-Emin demektir. Güvenilen yer demektir. Başkanından çalışanına kadar herkes şehrine sahip çıkmak için gayret gösteriyor. Böyle olaylar, bizim için büyük bir imtihan. O anlarda kişilik öne çıkar. Bizim arkadaşlarımız da böyle bir olayda insani hasletlerini gösterdiler. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Paranın sahibi adına da seviniyoruz. Onun da alın teri emeği. Böyle vicdanlı ve duyarlı çalışma arkadaşlarımız olduğu için gururluyuz” şeklinde konuştu.

Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’ni gezen işçilere Başkan Dündar tarafından çeşitli hediyeler verildi.

YORUMLAR

7 Yorum Var
  • Erdal Turgutalp 4 yıl önce Şikayet Et
    Böyle insanlar devlet kurumlarında arasında olması en büyük hayalinin bir parçası
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • ali şahin Midyatlı 4 yıl önce Şikayet Et
    Personel Disiplin Mevzuatında, Güzel bir iş yapan, beceren, sebep olan, personel ödüllendirilir. Belediye Başkanın dikkatine sunuyorum.
    Cevapla
  • Erdall 4 yıl önce Şikayet Et
    Helal Olsun. Böyle Baba yiğitlerde var. İnşaallah paranın sahibi ödüllenmiştir.
    Cevapla
  • Rahman DEMİRTAŞ 4 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun.Allah razı olsun.İşçi kardeşimiz ödüllendirilmeli
    Cevapla
  • hakan yilmaz 4 yıl önce Şikayet Et
    Bari adama 10 bin lira odul verseydi daha iyi olurdu
    Cevapla
  • salim29 4 yıl önce Şikayet Et
    Onu belediye düşünsün ikramiye versin
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.