Bursa

Tek isteği ailesine bakabilmek

09:44 25 Şubat 2020 -1 Yorum Var
Tek isteği ailesine bakabilmek

Bursa’da 8 sene önce kalp kapakçığı değişen 30 yaşındaki genç, kendisini hiç kimsenin işe almamasına isyan etti.

Yaşadığı bütün imkânsızlıklara rağmen hayata dört elle sarılan Yunus Gücüyeter, geçirdiği kalp ameliyatı sonrası kimsenin kendisine iş vermemesinden dolayı isyan etti. 8 sene önce kalp kapağı değiştirilen ve deliği de onarılan 30 yaşındaki Gücüyeter, 5 sene önce eşi Halenur ile dünya evine girdi. Babası ile pazarcılık yapan Yunus Gücüyeter, işlerinin bozulması üzerine kendine yeni iş bakmaya başladı. Çaldığı her kapı hasta olduğu için yüzüne kapanan Gücüyeter'in 4 sene önce Hiranur adlı kızı dünyaya geldi.

Kızı ve eşine bakabilmek için çalışması gereken genç adam, birçok firma ve kuruma iş başvurusunda bulundu. Görüşmeye çağıranların kalp ameliyatı olduğu için kendisini işe almak istemediğini belirten Yunus Gücüyeter, “Ameliyatımdan dolayı yüzde 30 engelim var. Hangi firmaya gittiysem kapılar yüzüme kapandı. Görüştüğüm kurum ve kuruluşlar, ilk olarak kullandığım ilaçlardan dolayı uyuşturucu kullanıp kullanmadığımı sorguladı. Konuyu anlatınca da, engelimi yüzde 40’a çıkarıp engelli kadrosundan işe alınabileceğimi söylediler. Herkes iş yapamam, hastalanırım diye beni işe almak istemedi. Şu anda gündelik işlerle ailemin geçimini sağlıyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’dan destek bekleyen Gücüyeter, kimseden maddî yardım beklemediğini, düzenli bir işte çalışarak ailesine bakmak istediğini söyledi.

YORUMLAR

-1 Yorum Var
  • Elazigli 2323 4 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH tez vakit sana ve ailene helalinden bereketiyle hayirli bi kapi acmasi icin dua ediyoruz.emin.olki bu hbri okuyan herkez duacinizdir. Bursa li kardeslerimiz abilerimiz illaki senin derdine derman olurlar kardesim.rabbim yavrunun yüzüne baksin ins.ki bakarda emin ol
    Cevapla
  • Harbi Bursali 4 yıl önce Şikayet Et
    Bursali kardeşlerin yardim etmiyorsa elagzililar yardim etsin Allah Rizasi için
  • Necla 4 yıl önce Şikayet Et
    Bursalilar sizin yaptiginizi suriyeliler bile yapmaz, ya kardeşim bu genci neden üzüyorsunuz hiçmi aranizda iş imkani saglayacak bir BABAyigit yok Bursada
    Cevapla
  • Ayse 4 yıl önce Şikayet Et
    Bursali oldugum icin gercekten utandiM. Ayiptir bursalilar EEEEEyýyyyyyy ahali nerdesiniz bu gence derhal bir iş ayarlamanizi bekliyorum.
    Cevapla
  • orh38 4 yıl önce Şikayet Et
    Kimisi utanmadan dilenir kimisi de bu kardeşimiz gibi iş arar..Kanunlarimiz çok yetersiz ve düşen garibanlar artık başka yol bulamadigi için çareyi medyaya haber olmakta buluyor..Herkes Cumhurbaşkanı Başbakan'a ulasma derdinde..Peki valiler kaymakamlar belediye başkanları ne işe yarar bu ülkede? İlla Cumhurbaşkanı çıkıp valim yardım et şu adama takipçisi ol mu demesi lazım..Malesef kişilerin basvuracaklari kurum yok veya milletimiz boyle konularda hangi kurum kendisine yardım eder bilmiyor..
    Cevapla
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.