Bursasporlu futbolculardan hakeme tepki

Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final rövanş maçında Galatasaray'a 5-2 yenilerek elenen Bursaspor'da, futbolcular hakem İlker Meral'e tepki gösterdi.

Bursasporlu futbolculardan hakeme tepki
Bursasporlu futbolculardan hakeme tepki
GİRİŞ 16.04.2014 23:35 GÜNCELLEME 16.04.2014 23:35

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Ferhat Kiraz, kendileri için hayal kırıklığı olduğunu kaydetti.

"FEDERASYON GEREKENİ GÖRMÜŞTÜR"

Ferhat, şöyle konuştu:

"Gerçekten bizim için hayal kırıklığı oldu. İlk baştan itibaren çok farklı düşüncelerle hazırlanmıştık. İyi başladık. Galatasaray'ın fazla etkisi yoktu. İlk golleri biz attık. Çok şeyler söylemek istiyoruz ama değişen bir şey olmayacak. Penaltıyı çok emin çaldı ama değerlendirmesini istiyorum. Bu penaltının arkasına sığınmıyoruz ama içimiz yandı. Suat Aslanboğa'ya hakkımı helal etmiyorum, dedim. Bu benim hakkım. Hiç söz söylemeyecek miyiz. Muslera'nın bana yaptığı hareket var, hangisi penaltı. Üzgünüz, kazanmak istiyorduk, yapamadık. Bunun sonunda biz Bursasporlu futbolcular olarak hesap vermeye hazırız, sorumlu biziz. Ben herkesten takımım adına özür diliyorum. İstanbul takımları bu ligin gerçekten rekabet anlamında olmazsa olması ama her hafta birileri çıkıp en ufak bir şeyde bizim canımızı yaktı. Bizim ne söylediğimizin bir önemi olmuyor ama hakem ismi açıklandığı zaman canımızın yanacağını tahmin etmiştik. Federasyon gerekeni görmüştür."

"PENALTIYI NASIL VERDİĞİNİ AÇIKLASIN"

Şamil ise şunları ifade etti:

"Maça iyi başladık ancak ilk yarı sonunda talihsiz bir gol yedik. İkinci yarı kontrollü şekilde devam ederken penaltı kelimesini kullanmayacağım, çünkü penaltı değil. Rakibi hiç yoktan ortak eden bir karar oldu. Gerçekten tesislerden buraya gelene kadar şehrin bize desteği, stattaki destek, onlardan gerçekten canı gönülden özür diliyoruz. Biz bu maçta galip gelip finale yükselmek istiyorduk ama beceremedik. Biz nasıl hesap vermek zorundaysak, bazı kişilerde çıksın, penaltıyı nasıl verdiğini anlatsın. Çünkü bu karar ilk değil. Biz de bir şeyler becermeye çalışıyoruz ama bu tür etkenlerle nasıl hazırlanırsan hazırlan imkanı yok."