Çanakkale

Çanakkale Ticaret Borsasına ziyaret

10:07 29 Ağustos 2015
Çanakkale Ticaret Borsasına ziyaret

Menemen Ticaret Odası üyeleri, Çanakkale Ticaret Borsasını ziyaret etti. 

Menemen Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Güral, Meclis Başkanı Ali Azgın, yönetim kurulu ve meclis üyeleriyle Genel Sekreter Gönül Orun'dan oluşan 13 kişilik heyet, Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Üzen ile diğer yöneticiler tarafından karşılandı.

Üzen, kardeş ve dost bir odayı Çanakkale'de ağırladıklarını ifade ederek, "Menemenli iş adamları, oda yetkilileri ilimizi ve borsamızı ziyaret etti. Misafirimiz oldu. Borsa olarak bu davetleri Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılında fırsat gördük. Hem ilimizi, ilimizin ekonomisini hem de tarihimizi tanıtmak amacıyla bu şekilde tüm Türkiye'deki oda ve borsaları davet ettik" dedi.

Sistemleri, sorunları, ekonomide son dönemde yaşananları değerlendirme imkanı bulduklarını aktaran Üzen, şöyle konuştu:

"Menemen ile Çanakkale’nin birçok ortak noktası var. Ama en önemli ve çok dikkati çeken ortak nokta ise Çanakkale'nin 1. Dünya Savaşı'nda çok önemli bir cephe olması. Menemen'in ise Kurtuluş Savaşı'nda çok önemli bir yer tutması. Tarihimizde çok önemli birer dönüm noktaları olan bu savaşlardan zaferle çıktık. Çanakkale Savaşları'nın sonunda Osmanlı İmparatorluğu'nun varlığı sona erdi ve yeni Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulması yönünde önemli adımlar atıldı. Menemen ülkemizin önde gelen tarım potansiyeli olan ilçemiz. Önemli sanayi kuruluşları olan büyük bir ilçemiz. İzmir ile büyüyen, hızla gelişen önemli tarımsal üretimi olan, tarıma dayalı sanayisi olan bir bölgemiz. Görüşmelerimiz de bu eksen doğrultusunda oldu."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.