Çanakkale

Halk Sağlığı Haftası

10:26 02 Eylül 2015
Halk Sağlığı Haftası

Çanakkale Halk Sağlığı Müdürü Kütük: "Vatandaşlarımıza hak ettikleri sağlık hizmetlerini en iyi şekilde sunmak hedeflerimizin başında gelmektedir"

Çanakkale Halk Sağlığı Müdürü Burhan Kütük, vatandaşlara hak ettikleri sağlık hizmetlerini en iyi şekilde sunmanın hedeflerinin başında geldiğini bildirdi.

Kütük, Halk Sağlı Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, haftanın kutlanma amacının vatandaşlara sağlığın önemini anlatmak, halk sağlığını birey ve toplum olarak ele almak olduğunu belirtti.

Halk sağlığının, sağlığın korunması ve geliştirilmesi bakımından büyük önem arz ettiğine işaret eden Kütük, şunları kaydetti:

"Bu bağlamda Sağlık Bakanlığı teşkilat yapısında düzenlemeler yapmış, Türkiye Halk Sağlığı Kurumunun kurulmasıyla halk sağlığını koruyarak geliştirmeyi, sağlık için risk oluşturan faktörlerle mücadele etmeyi, birinci basamak sağlık hizmetlerini yürütmeyi ve bu hususta gerekli düzenlemeleri yapmayı hedeflemiştir. İl bazında bu çalışmaları yürütmek, sevk ve idare etmekle görevli Halk Sağlığı Müdürlükleri oluşturularak koruyucu ve temel sağlık hizmetlerini sunmak üzere Toplum Sağlığı Merkezleri oluşturulmuş ve aile hekimleriyle birlikte koordineli olarak çalışmalarını sürdürmesi sağlanmıştır. Vatandaşlarımıza hak ettikleri sağlık hizmetlerini en iyi şekilde sunmak hedeflerimizin başında gelmektedir. Tüm sağlık çalışanlarımızın ve vatandaşlarımızın Halk Sağlığı Haftasını kutlar, sağlıklı günler dilerim."

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.