Çanakkale

Biga'da konferans

10:13 04 Ekim 2015
Biga'da konferans

Biga'da, "Ruh, Beden, Zihin Bütünlüğünde Kadınlığın Keşfi" başlıklı konferans yapıldı.  

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Ayşe Duman, Biga Belediyesi tarafından nikah salonunda düzenlenen konferansta, düşünce ve duyguların, bedenin bütün davranışlarını etkilediğini söyledi.

Zihnin bilinçaltı yazılımları ne kadar sağlıklıysa bedenin de o kadar sağlıklı olacağını vurgulayan Duman, şunları kaydetti:

"Kadın gördüm; doğurmaktan vazgeçen, doğumu adeta çekilmesi gereken bir çileymiş gibi algılayıp hamile kalmaktan bile vazgeçen, hayallerini hiç oluşturmayıp, bütün yaşam planını çoluğu, çocuğu ve ailesi üzerine kuran. Kadın gördüm; kadınlığından bezmiş, doğum için masaya her yatarken 'Bu kadınlık ne zormuş' serzenişleriyle kadınlığından çektiği çileleri dile getiren. Kadın gördüm; kendini yok sayan. O kadar çok kadın gördüm ki sonra anladım; 25 yıldır bizim modern tıp eğitimleriyle gördüğümüzün çok dışında kadın. Modern tıp eğitimleriyle aldığımız tedavi metotlarıyla gerçek şifaya ulaşamadığımızı gördüğümde anladım ki insan dediğimiz bizim öğrendiklerimizin çok daha dışında bir şey."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.