Çanakkale

ÇOMÜ'de oryantasyon eğitimi

14:28 07 Ekim 2015
ÇOMÜ'de oryantasyon eğitimi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Fen Bilimleri Enstitüsünün oryantasyon eğitimi yapıldı.

Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, Troia Kültür Merkezi'ndeki eğitimde yaptığı konuşmada, eğitimin sürekli olması için ellerinden geleni yapacağını söyledi.

Herkesin yaptığı işle ilgili motivasyonunun yüksek tutulmasına ihtiyacı olduğunu belirten Acer, kişinin çoğu zaman bunu kendi başına yapamadığını, bundan dolayı da oryantasyon programlarına ihtiyaç duyulduğunu bildirdi.

Acer, ÇOMÜ'nün 23 yıllık geçmişe sahip genç bir üniversite olduğunu aktaran Acer, şunları söyledi: 

"Üniversitenin son 15 yılında fiilen bulundum, 15 yılda nereden nereye geldiğini bire bir görmüş birisiyim. Nasıl bir emek harcandığını, nasıl bir yere getirildiğini görmüş oldum. Şuan içinde bulunduğumuz şartlar birçok üniversiteye göre ne kadar önde olunduğunu ortaya çıkarıyor. Üniversitemizde sizlerin gelişimini sağlamak için devamlı kendimizi yeniliyoruz. Yenilikleri sürekli takip ediyoruz. Bütün bunlar şunu ortaya koyuyor, yüksek lisans ve doktora yapan öğrenciler olarak sizi kısıtlayan unsurlar karşınıza çıkmayacağından rahat bir şekilde araştırma geliştirme yapabilirsiniz. En önemli gündem maddemiz kalitedir. İşlerimizi kaliteye odakladık ve o şekilde çalışıyoruz."

Acer, üniversiteye katkı sağlamak için yapılan eleştirilere sonuna kadar açık olduğunu ancak yıpratmak maksadıyla yapılan saldırılara kurum olarak hep birlikte karşı konulması gerektiğini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.