Çanakkale

Ankara'daki patlama

15:11 10 Ekim 2015
Ankara'daki patlama

 AK Parti Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Ankara'daki patlamaya ilişkin, "Daha yerde cesetler varken klavye başında sorumlu arayanların siyasi ahlaktan uzak olduğunu düşünüyorum" dedi.

Turan, Lapseki'de spor tesislerinin açılışında yaptığı açıklamada, Ankara'daki kötü hadise sonucu 30 vatandaşın hayatını kaybettiğinin haberini aldıklarını söyledi.

Ölenlere rahmet, yakınlarına sabır dileyen Turan, "Türkiye kurulduğu günden bu yana, bu topraklar üzerinde çok farklı sınavları bu milleti kadim duruşuyla birlikte verdi. Şimdiye kadar terörün çok farklı flamaları, çok farklı isimleri, faklı niyetleri oldu. Biz millet olarak bunların üstesinden gelebildik. İstiyorum ki bu oyuna gelmeyelim. Bu terörün istediği kardeş kavgasına asla izin vermeyelim" dedi.

Turan, millet olarak bu sorunun aşılacağını ifade ederek, "Daha yerde cesetler varken klavye başında sorumlu arayanların siyasi ahlaktan uzak olduğunu düşünüyorum. Güvenlik kuvvetlerimiz gerekli çalışmaları yapacak ve sorumlular, failler kimse bulup adalet önüne çıkaracaktır. Sabırlı ve sakin olmalıyız. Bu millet 75 milyon insanıyla kardeştir. Bu kardeşliğe halel getirecek her açıklamadan, her yaklaşımdan uzak durulması gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.

Bülent Turan, Lapseki'nin yanı sıra Çan ve Yenice'de yapacakları açılışların sadece konuşmalardan ibaret olacağını, etkinliklerin iptal edildiğini kaydetti.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.