Çanakkale

Cumhuriyet Bayramı kutlanıyor

12:43 29 Ekim 2015
Cumhuriyet Bayramı kutlanıyor

Biga, Gelibolu, Lapseki, Ayvacık, Ezine ve Çan ilçelerinde törenler yapıldı

Cumhuriyet Bayramı, Biga, Gelibolu, Lapseki, Ayvacık, Ezine ve Çan ilçelerinde törenlerle kutlandı.

Biga'da İlyas Bayram Stadı'ndaki tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra Kaymakam Gökhan Görgülüarslan, Garnizon Komutanı Üsteğmen Mehmet Emre Mengi ile Belediye Başkanı İsmail Işık öğrencilerin ve halkın bayramını kutladı.

Kaymakam Görgülüarslan'ın konuşmasının ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu. Yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri dağıtıldı. 

 

- Gelibolu

 

Gelibolu 26 Kasım Caddesi'ndeki törende, Kaymakam Oktay Çağatay, 2. Kolordu Komutanı Korgeneral Musa Alsever ile Belediye Başkanı Mustafa Özacar davetlilerin, askeri erkanın, öğrencilerin ve halkın bayramını kutladı.

Saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı'nın okunmanın ardından konuşan Kaymakam Çağatay, yıllar önce sabrın, gücün ve azmin gösterildiği 7 düvele bu sefer birliğin, dirliğin, sevginin ve kardeşliğin gösterilmesi için toplandıklarını belirterek, "Bayramımız hepimize kutlu olsun. Bu kahramanlara minnet borçluyuz, ülke borçluyuz. Onlar olmasaydı, belki de bu topraklarda şimdi biz yaşıyor olmayacaktık" dedi.

Konuşmanın ardından halk oyunları gösterisi sunuldu, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

 

- Lapseki 

 

Kutlama programı, Lapseki Kaymakamı Tahir Şahin'in makamında tebrikleri kabulüyle başladı.

Çarşıda devam eden tören kapsamında, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı söylendi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajı okundu. 

Kaymakam Şahin, Garnizon Komutanı Albay Türker Altıngöz ile Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz törene katılanların bayramını kutladı. 

Şahin, yaptığı konuşmada, dünya durdukça bayramların yepyeni meydanlarda, ufuklarla ve umutlarla sürmesini diledi. 

Ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu, halk oyunları gösterisi sunuldu.

 

- Ayvacık 

 

Ayvacık 21 Eylül Stadı'nda düzenlenen törene Kaymakam Dr. Salih Gelgeç, Garnizon Komutanı Hava Binbaşı Murat Torumtay, Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin, daire amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kaymakam Gelgeç, törendeki konuşmasında, "Atamızın dediği gibi hedefimiz, ülkemizi muhasır medeniyetler seviyesine çıkarmaktır. Bu uğurda belirlenen hedeflere ulaşmak için çok çalışmalıyız" dedi.

Törende halk oyunları gösterisi sunuldu, öğrenciler şiir okudu.

 

- Ezine

 

Ezine 22 Eylül Stadı'ndaki törende Kaymakam Ali Fuat Atik, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Turgay Şavir ile Belediye Başkanı Haluk Babaoğlu öğrencilerin, askeri birliklerin ve halkın bayramını kutladı. 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın söylenmesinin ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kutlama mesajı okundu.

Kaymakam Atik, törendeki konuşmasında, Cumhuriyetin kuruluşunun 92. yıl dönümünün, terör hadiseleri nedeniyle hüzünle idrak edildiğini belirterek, "Her ne kadar devletimizin bekasına ve Cumhuriyete karşı bir takım komplolar düzenlense de bu toprakları bölüp, parçalamak isteyen hainler sahneye çıksa da bir takım haince girişimlerle insanlarımız arasına ayrılık tohumları ekilmeye çalışılsa da Türk milleti asla ve asla bu oyuna gelmeyecektir" dedi.

Daha sonra öğrenciler şiir okudu, halk oyunları gösterisi sunuldu, yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri dağıtıldı.

 

- Çan 

 

Atatürk Şehir Meydanı'ndaki törende Kaymakam Nurettin Kakillioğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Cengiz Mete Yavuz ile Belediye Başkanı Dr. Abdurrahman Kuzu, halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı. 

Şiirlerin okunmasının ardından, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Tören, halk oyunları gösterisinin ardından resmi geçitle sona erdi. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.