Çanakkale

Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

13:17 10 Kasım 2015
Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

Eceabat, Gelibolu, Ezine, Biga ve Lapseki'de anma töreni düzenlendi

 Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 77'nci yılında Eceabat, Gelibolu, Ezine, Biga ve Lapseki'de anıldı.

Eceabat'taki törende, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na Vali Yardımcısı Ömer Faruk Ateş, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Fatih Yıldırmaz ile Belediye Başkanı Adem Ejder çelenk bıraktı.

İki dakikalık saygı duruşunun ardından, İstiklal Marşı eşliğinde Türk bayrağı göndere çekildi.

Program Opet Tarihe Saygı Ortaokulunda devam etti. Öğrenciler, buradaki programda şiirler okudu, oratoryo seslendirdi. Atatürk ile ilgili slayt gösterildi.

- Gelibolu

Gelibolu'da, 2. Kolordu Komutanlığı Karargah binası önündeki Atatürk Anıtı'na Kaymakam Oktay Çağatay, 2. Kolordu Komutanı Korgeneral Musa Avsever ve Belediye Başkanı Mustafa Özacar tarafından çelenk sunuldu. 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından program Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde devam etti.

Programda, "Asker ve Devlet Adamı Atatürk" konulu sunum, 2. Kolordu Komutanlığında görev yapan Piyade Albay Mehmet Kılıç ve Personel Teğmen Cemile Büşra Akça tarafından yapıldı.

Oratoryo seslendirilmesinin ardından tören sona erdi.

Öte yandan Belediye Başkanı Mustafa Özacar, yayımladığı mesajda, şunları kaydetti:

"Türk ulusu, her 10 Kasım'da olduğu gibi bu yıl da aydınlık Türkiye'nin kurucusu Atatürk'e sevgisini, saygısını ve bağlılığını içten duygularla göstermektedir. Büyük önderimiz Atatürk'ün bizlere armağanı olan Cumhuriyetimizin ilkelerine geçmişte olduğu gibi gelecekte de sahip çıkmaya devam edeceğiz."

- Ezine

Ezine'deki programda, Atatürk Parkı'ndaki törende, Atatürk Anıtı'na Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenkleri sunuldu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Belediye Sinema Salonu'nda süren programda, Atatürk'ün askeri kişiliği anlatıldı, şiirler okundu.

"Atatürk Nerede" adlı oratoryonun seslendirilmesinin ardından tören sona erdi.

- Biga

Cumhuriyet Meydanı'ndaki tören Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Biga Belediye Kültür Sarayı'nda Hamdibey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan anma programda konuşan Okul Müdürü Tahsin Ergün, Atatürk'ün, egemenliğin kayıtsız koşulsuz millete ait olduğunu ifade ederek, Türk milletine vatandaşlık bilincini ve öz güvenini kazandırdığını söyledi.

Programda öğrenciler tarafından oratoryo seslendirildi.

- Lapseki

Lapseki Hükümet Konağı önündeki törende, Kaymakam Vekili Cihad Koç, Garnizon Komutanı Yarbay Türker Altıngöz ile Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. 

Hüseyin Akif Terzioğlu Anadolu Lisesi'nde devam eden programda, Atatürk'ün hayatıyla ilgili sunum yapıldı.

Şiirler okundu, oratoryo seslendirildi. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.