Çanakkale

Çanakkale'de hastaneden kaçırılan bebek

16:28 20 Kasım 2015
Çanakkale'de hastaneden kaçırılan bebek

Gözaltına alınan üç şüpheli adliyeye sevk edildi

 Çanakkale'de geçtiğimiz gün dünyaya gelen bir erkek bebeği hastaneden kaçırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan 3 kadın adliyeye sevk edildi.

Alınan bilgiye göre, Fatma Bozkurt'un, Bahattin Huriye Demircioğlu Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinde geçtiğimiz gün dünyaya getirdiği ikiz bebekten erkek olanını hastaneden kaçırdıkları iddia edilen gözaltındaki S.Y, Z.Y. ve A.Ç, emniyetteki sorgularının ardından adliyeye çıkarıldı.

Çanakkale Adliyesi önünde geniş güvenlik önlemleri alınırken, zanlılar gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı.

Bebeği kaçırdığı iddia edilen A.Ç'nin avukatı Gültekin Yıldız, gazetecilere yaptığı açıklamada, şunları söyledi: 

"Aslında ben de sanık için ilk öğrendiğimde 'Ne kadar kötü bir şey yapmış' demiştim. Bir davaya baktığınızda mağdur ve sanık vardır. Ama bana sorarsanız bu davada 2 tane mağdur var. Bir tanesi bebeği kaçırılan aile, diğeri de ikiz hamileliğinin 6'ncı ayında düşük yapan müvekkilim. Müvekkilim bunu isteyerek yapmamış, olay içerisinde bulunduğu psikolojik sıkıntılarla ortaya çıkmıştır. Müvekkilim eşine düşük yaptığını söyleyemiyor. Ailesinin parçalanmasından korkuyor. Bunun üzerine psikolojik sıkıntılar başlıyor. Tabii olay bu aşamaya kadar gelmiş. Sağlıklı düşünceyle işlenmiş bir suç yok ortada. İnşallah hak yerini bulacaktır. Müvekkilimin büyük pişmanlığı var. Kendisinin içinde bulunduğu psikolojik durumu nedeniyle yaptığının farkında olmadığını düşünüyor ayrıca yanındaki iki bayanın da olayla ilgisi olmadığını söylüyor."

Bahattin Huriye Demircioğlu Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinde önceki gün doğum yapan Fatma Bozkurt, biri erkek ikiz bebek dünyaya getirmiş, servise yatırılan annenin yanına gelen ve üzerinde beyaz önlük bulunan bir kadın, bebeklerden erkek olanını işitme testine götüreceğini söyleyerek almıştı.

Aradan uzun süre geçmesine rağmen bebeğinin geri getirilmemesinden şüphelenen Bozkurt, durumu hastane yetkililerine bildirmiş, bunun üzerine harekete geçen polis ekipleri, bebeği Esenler Mahallesi'ndeki bir aile sağlığı merkezinde bulmuştu. Bebeği kaçırdığı iddia edilen A.Ç. ile yanındaki S.Y. ve Z.Y. gözaltına alınmıştı.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.