Çanakkale

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Çintimar:

20:11 27 Kasım 2015
Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Çintimar:

"İki yıldan bu yana hiçbir pozitif numunesi olmayan dünyada en önde gelen federasyonlardan birisiyiz"

 Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, göreve geldiklerinden beri doping konusunda önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nun ev sahipliğinde düzenlenen Çocuk Atletizmi Semineri'nde konuşan Çintimar, atletizmin doping nedeniyle ciddi yaralar aldığını belirtti.

Çintimar, şu ifadeleri kullandı:

"Atletizm sporların anası ve çok ciddi bir yara almış. İki yıl önce göreve geldiğimizde 158 sporcu dopingden dolayı men edilmişti. İki yıldan bu yana hiçbir pozitif numunesi olmayan dünyada en önde gelen federasyonlardan birisiyiz. Bu programa ve projeye önem vermemizin sebeplerinden birisi, bugün Rusya'nın dopingle ile ilgili yaşamış olduğunu biz de yaşamış olabilirdik. Bunların önüne geçebilmek için işin temelinden başlayıp en iyi şekilde temiz bir sporla başarıya ulaşmanın yolunu oluşturmaya çalışıyoruz." 

Fatih Çintimar, altyapıya büyük önem verdiklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Federasyonların tamamının içerisinde altyapıya yüzde 30 bütçesini harcayan tek federasyonuz. Bu yeterli değil, biz yüzde 50'nin daha üstünde altyapıya ve çocuklara harcamak istiyoruz ki buradan yukarıya bir şeyler çıkarabilelim. Bu yapmış olduğumuz proje, IAAF'ın tüm dünyadaki atletizm federasyonlarının uygulamış olduğu bir proje. Biz de bu projenin bir parçası olarak göreve geldikten sonra çok ciddi bir ekip ve çalışmayla beden eğitimi öğretmenleri ve şu an mezun olacak öğretmenlerimizle bu eğitimi verip, okullarımızla birlikte bir temel oluşturmak ve çocuklarımızın okul öncesi eğitiminde belki ders olabilecek nitelikte bir oyun öğretimini ve programını gündeme getirmeye çalışıyoruz. Bununla ilgili de üniversitelerimizde bu eğitimi yapıyoruz."

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Dopingle Mücadele Komisyonu Genel Koordinatörü Prof. Dr. Rüştü Güner de yaptığı sunumda dopingin sporculara verdiği zararları anlattı.

bu arada, eski milli atletler Mehmet Terzi, Semra Aksu, İsmail Akçay, Turgut Gür, Mehmet Tümkan, Mehmet Akgün, Mehmet Ay, Mehmet Yurdadön de seminere katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.