Çanakkale

Çanakkale'de orman yangınlarında "rekor" azalma

11:33 29 Kasım 2015
Çanakkale'de orman yangınlarında "rekor" azalma

Çanakkale'de bu yıl orman yangınlarıyla mücadele konusunda yapılan etkin çalışmalar sonucu 17 olayda sadece 8 hektar alan zarar gördü.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, kentte 2014'e kadar 47 yılda meydana gelen orman yangınlarında her sene ortalama bin 140 hektar alanda zarar oluştu.

Etkin ve zamanında müdahalelerde başarı sağlanan Çanakkale'de bu yıl ise 17 kez orman yangını çıktı. Söz konusu yangınlarda 8 hektar ormanlık alan zarar gördü. Bunun 4 hektarında sadece toprak üstü örtü etkilendi ve "ağaçlara zarar vermeyen yangınlar" olarak kayıtlara geçti. Orman yangınları konusunda 2015, zarar gören alanın binde 3 olmasıyla mücadele çalışmalarında en başarılı yıl oldu.

Geçen yıl çıkan yangınlarda ise 14 hektar alanın 6 hektarında gerçek anlamda zarar görüldü.

Yine 47 yılda meydana gelen ortalama yangın sayısı 51 iken bu sene bu sayı 17'de kaldı.

Yüz ölçümünün yüzde 52'si ormanlarla kaplı Çanakkale'de 2014'te toplam müdahale edilen orman ve ziraat alanları yangın sayısı 600 iken bu yıl ise bu rakam 400'te kaldı. Toplam yangın sayısında bu yıl, bir önceki seneye göre üçte bir azalma oldu.

Çanakkale'de 2014'te açılan Yangın Koordinasyon Merkezi'nin etkin çalışmalarının yanı sıra bu konuda yapılan aktif eğitimler, halkın yangınlar konusundaki duyarlılığının artması, elde edilen başarıya büyük katkı sağladı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.