Çanakkale

Çanakkale'deki yasa dışı geçiş operasyonları

15:24 30 Kasım 2015
Çanakkale'deki yasa dışı geçiş operasyonları

Ayvacık'ta jandarmanın 8 noktada sürdürdüğü operasyonlarda yakalanan yabancı uyruklu sayısı bin 300'e, kaçışları organize ettiği öne sürülen şüpheli sayısı ise 4'e çıktı

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde, jandarmanın yaptığı operasyonlarda yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmeye çalıştığı sırada yakalanan yabancı uyruklu sayısı bin 300'e yükseldi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, jandarma ekiplerinin 8 noktadaki operasyonları devam ediyor. Ekipler, özellikle zeytinlikler arasında yaptığı aramalarda, bölgede gizlenen 548 yabancı uyrukluyu daha yakaladı.

Kaçışları organize ettiği iddiasıyla gözaltına alınan şüpheli sayısı ise 4'e yükseldi.

Operasyonlarda sahilde bulunan erkek cesedi ise Ayvacık Devlet Hastanesi morguna götürüldü. 

Yunanistan'a geçişlerde en sık kullanılan güzergahlar arasında yer alan Kadırga ve Esmece burunları, Yeşil Liman, Sivrice, Bademli, Koruoba mevkilerinde 8 noktaya eş zamanlı operasyon düzenlenmişti. Çanakkale Jandarma Komutanlığından profesyonel asayiş timleri ile Bursa'dan gelen özel harekat ekiplerinin katıldığı operasyonlarda, Midilli'ye geçmeye çalıştığı belirlenen İran, Irak, Afganistan ve Suriye uyruklu 752 kişi ile kaçışları organize ettiği öne sürülen 3 şüpheli yakalanmıştı. Bir tabanca, 4 bot, 6 bot motoru ele geçirilen operasyonlarda, sahilde erkek cesedi bulunmuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.