Çanakkale

Futbolda krediyle gelen 3 kupa

11:29 28 Aralık 2015
Futbolda krediyle gelen 3 kupa

MEHMET BAYER - Çanakkale Masterleri Futbol Cemiyeti takımı, bir bankadan çektikleri yaklaşık 10 bin liralık kredi desteğiyle mücadele ettikleri Türkiye Masterler Ligi'nde 3 kupa almayı başardı.

Yaklaşık 10 yıl önce kurulan takımın oyuncuları 2014-2015 sezonunda Türkiye Masterler Ligi Ege Grubu'nda 6 takım arasında şampiyon olup 1'incilik kupasını aldı. 

Bu sonuçla Türkiye finallerine giden Çanakkaleli masterler, burada da ikinciliği kazanıp, yeni bir kupanın daha sahibi oldu. Çanakkaleli sporcular son kupalarını ise "fair play" adıyla alıp, sezonu 3 kupayla tamamladı.

Kulüp Başkanı Deniz Ünver, AA muhabirine yaptığı açıklamada, futbolun enteresan bir oyun olduğunu, sahada doğup sahada ölmek isteyen gruba masterler dediklerini söyledi.

Oyuncularının yedisinde neyse yetmişinde de o olduğunu ifade eden Ünver, şöyle konuştu:

"Bizim içimizde de milli takımda, çeşitli liglere yıllarını vermiş usta ayaklar var. Bu insanlar futboldan kopamıyor. Yürüyecek halleri yok ama futboldan kopamıyorlar. Bu oluşum için beraber olduk. Bu tatlı oluşum da maddi anlamda desteklenmiyor. Çılgın insanlar bir araya geldi, 'Biz bu lige nasıl katılacağız?' dedi ve kredi çekti. Hem de iyi bir para. 10 bin lira çekildi. Borçlanıldı ama gidip şampiyon olundu. Birkaç kupa alındı. Bu insanlarla beraber olduğum için son derece gurur duyuyorum."

Teknik Direktör Oktay Kaman ise eski futbolcuların bir araya geldiğini belirterek, bu yaştan sonra sağlık ve spor olması amacıyla yürüttükleri bir faaliyetin içinde olduklarını söyledi.

Amaçlarının şov olduğunu dile getiren Kaman, "Türkiye'de sporu tanıtmak amacıyla buluştuk. Şovun yanında dostane ilişkiler kurmak istiyoruz" dedi.

Kaman, geçen sezon turnuvalarda başarılar elde ettiklerini anımsatarak, şöyle devam etti:

"Gurubumuzda birinci olduk. Türkiye şampiyonasında ikinciliği kazandık. Tabii eksiklerimiz vardı. Maddi kaynak konusunda sorunlarımız var. İnşallah yeni yönetimle bu sorunları atlatıp, Türkiye'yi tanıtmak amacıyla daha iyi yerlere gelmek hatta yurt dışına çıkmak istiyoruz. Ege Bölgesi'nde master futbolcuların yer aldığı milli takım oluşturma isteğimiz var. Çanakkale olarak milli takıma da katkı sağlamak istiyoruz. Yaşlarımız itibariyle gençlere, çocuklara örnek olsun amacını güdüyoruz."

Takımın oyuncularından, bir dönem Bursaspor forması da giyen Mustafa Akarcalı ise maçlarda inanılmaz duygular yaşadıklarını dile getirdi. Akarcalı, "Eski arkadaşlarını görüyorsun, kendi arkadaşlarınla oynuyorsun. 'Futboldan kopmak' diye bir şey yok. 6 yaşında futbol ayakkabısı giymişim 55 sene geçmiş halen daha ayağımızda. Futboldan kopma şansım yok" ifadelerini kullandı.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.