Çanakkale

Sarıkamış şehitliğine Gelibolu'dan şehitlik toprağı

15:53 28 Aralık 2015
Sarıkamış şehitliğine Gelibolu'dan şehitlik toprağı

Gelibolu Askeri Şehitliği'nden alınan toprak, Allahuekber Dağları'nda şehit olan askerlerin anısına Sarıkamış'a götürülmek üzere yola çıkarıldı

Sarıkamış Harekatı'nın 101. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Çanakkale'nin Gelibolu ilçesindeki askeri şehitlikten alınan toprak, Allahuekber Dağları'nda şehit düşen askerlerin anısına Sarıkamış'a götürülecek. 

Gelibolu Askeri Şehitliği'nde düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulmasıyla başladı. Türk Kızılayı Gelibolu Şube Başkanı Fahrettin Öztürk, şehitlikten alınan toprak ile Türk bayrağını Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Lisesinde eğitim gören 8 öğrenci ile öğretmenler İlker Can ve Haydar Levent'e teslim etti.

Öztürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, toprağın Sarıkamış Harekatı'nın 101'inci yılı anma etkinlikleri kapsamında 1 Ocak'ta yapılacak törende Sarıkamış Şehitliği'ne serpileceğini söyledi.

Etkinliği Türk Kızılayı olarak 2008 yılından bu yana devam ettirdiklerine işaret eden Öztürk, "İlçemiz ile Sarıkamış arasında köprü vazifesi görüyoruz. Dileğimiz bunun devam etmesi. Çünkü unutulmamalıdır ki orada 90 bin, burada da 250 bin vatan evladı yatıyor. Bu şehitlerimizin, bu vasıtayla buluşması gerekiyor" dedi.

Törenin ardından Türk bayrağı ve toprak yola çıkarıldı. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.