Çanakkale

GESTAŞ'tan yeni bir uygulama

11:12 06 Şubat 2016
GESTAŞ'tan yeni bir uygulama

Çanakkale ile adalar hattındaki deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ A.Ş, Bozcaada hattında yeni bir uygulamaya başlayacak.

Şirketten yapılan açıklamada, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yayınlanan düzenli hat izinleri ve Kıyı Tesisleri İşletme izinleri kapsamında gemiye binen araç ve yolcunun, elektronik ortamda anlık veri girilmesi zorunluğunun bulunduğu belirtildi.

Bu bilgilerin gemi iskeleden ayrıldıktan hemen sonra online olarak bakanlığın ilgili birimlerine gönderme mecburiyeti bulunduğunun ifade edildiği açıklamada, Bozcaada'dan kalkan feribotun içindeki yolcu ve araç sayılarının sağlıklı ve doğru şekilde girilemediği şirket yetkililerince tespit edildiği bildirildi.

Söz konusu eksiklerin giderilmesi, Bozcaada'dan bilet kesilmesi ve bununla ilgili tesisin yapılması konusunda yönetim kurulu tarafından karara varıldığının kaydedildiği açıklamada, şöyle denildi:

"Adada yaşayan vatandaşların mağdur olmaması için Bozcaada'dan bilet kesilmesine başlamadan bir gün önce Bozcaada Kaymakamlığı ve belediyenin desteğiyle adada bulunan bütün araçlara Bozcaada'dan Geyikli'ye geçişlerinde ücret ödemeden tek geçişlik kartlar dağıtılacaktır. Bu kart ile araç sahibi istediği tarih ve saat diliminde geçiş yapabileceklerdir. 2015 yılı yaz sezonunda uygulanan rezervasyon sisteminin Bozcaada'da bulunan tüm kurumlar ile ortak çalışma ile sorunsuz bir sezon geçirilmesi sonucunda yönetim kurulumuzun aldığı karar ile 2016 yaz sezonunda da rezervasyon ve online bilet satış sistemine Geyikli, Kabatape ve Gökçeada'yı kapsayacak şekilde yapılması için çalışmalar devam etmektedir. Uygulama ile ilgili çalışmalar tamamlandıktan sonra kamuoyuna tekrar ayrıntılar paylaşılacaktır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.